Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου για να διαπιστώσει προσωπικά την υφιστάμενη κατάσταση των κτηρίων που θα υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με την ασφαλή επαναλειτουργία τους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συνοδευόμενη από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύζο και Δρ. Σαβελίδη, αντίστοιχα, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το 1ο και το 9ο Νηπιαγωγείο, το 9ο, το 7ο και το 22ο Δημοτικό σχολείο Βόλου και το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου που αποτελείται από τα 1ο & 4o εσπ. ΕΠΑ.Λ Νέας Ιωνίας,
2ο ΕΚ, ΕΠΑ.Σ και 1ο ΙΕΚ Βόλου, όπου και
ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης στις σχολικές μονάδες.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχει μετατεθεί για τα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, στις υποδομές, η κα Μακρή επεσήμανε την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘΑ για ασφαλή προσβασιμότητα και λειτουργία των σχολικών κτηρίων και τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών κριτηρίων.
Η Υφυπουργός Παιδείας και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέλαβαν σχολικά είδη για τα σχολεία του Βόλου ενώ αντίστοιχο υλικό θα διανεμηθεί και στα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και της Αργαλαστής καθώς και σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας σε αντικατάσταση ειδών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, όπως έχει προβλεφθεί απο το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.