Ζ. Μακρή: «Υποτροφίες διαδικτυακών μαθημάτων σε πλημμυροπαθείς μαθητές Λυκείου Μαγνησίας και Λάρισας»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, με προσωπικό ενδιαφέρον και διαρκή μέριμνα για την εκπαίδευση όλων των παιδιών, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την παροχή είκοσι υποτροφιών απο τον όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, για το τρέχον σχολικό έτος, για διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, από πλημμυροπαθείς οικογένειες της Μαγνησίας και της Λάρισας. Ο αριθμός των υποτροφιών θα αυξηθεί εφόσον οι ανάγκες το απαιτήσουν ενισχύοντας τους μαθητές για τους οποίους η σχολική χρονιά ξεκίνησε με απρόοπτα που αναστάτωσαν και καθυστέρησαν την έγκαιρη και ομαλή ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, η κα Μακρή ζήτησε από τον ίδιο να ορίσει την ενδεδειγμένη οδό προκειμένου η κίνηση αυτή να φτάσει τους δικαιούχους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η προτροπή του Μητροπολίτη Δημητριάδος βρήκε απόλυτα σύμφωνη την κα Μακρή που κάλεσε την Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας κα Σουλτάνα Πράπα για να συντονίσουν την συμμετοχή των ωφελούμενων μαθητών μελών πλημμυροπαθών οικογενειών στα διαδικτυακά μαθήματα μέσω των υποτροφιών.

Ενώ, σε παράλληλη επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Υφυπουργός Παιδείας ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη να προτείνει μαθητές των Λυκείων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Η Υφυπουργός Παιδείας δέχθηκε τις ευχαριστίες των δυο ιεραρχών για την εξασφάλιση των υποτροφιών και την ενίσχυση των μαθητών των Λυκείων της Μαγνησίας και της Λάρισας των οποίων οι οικογένειες έχουν πληγεί από τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία.