Αρχική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Υπουργείο Παιδείας: Εισηγείται να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου

Υπουργείο Παιδείας: Εισηγείται να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου

Οι ειδικοί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξετάζουν τις πιθανές ημερομηνίες για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, δηλαδή την επιστροφή δημοτικών και γυμνασίων στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας υπέβαλε την εισήγησή του προς την επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών και Γυμνασίων μετά το Πάσχα.

Η ημερομηνία που προτείνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Η διαβούλευση για τα σχολεία θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα, η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου.

Η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες. Τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.