Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Βόλο, χάλασαν τα σχέδια των διοργανωτών του 1ου φεστιβάλ Yachting – «Θαλάσσιος τουρισμός και γαστρονομία» που ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17/10 στην παραλία της πόλης. Το ψιλόβροχο που έπεφτε, αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας, αποδείχθηκαν αποτρεπτικοί παράγοντες για αρκετό κόσμο να επισκεφθεί τα περίπτερα που έχουν στηθεί και φιλοξενούν τους εκθέτες που δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση.

Γράφει 
ο Χριστόφορος Σεμέργελης

 

 

Με δεδομένες τις συνθήκες, το κλίμα στην τελετή εγκαινίων ήταν υποτονικό. Όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Γιώργο Καραχρήστο, διευθυντή της εταιρείας Mact Media Group που διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Yachting στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, να εμφανιστεί αισιόδοξος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε. «Θέλουμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλία ως σημαντική περιοχή για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και χαίρομαι που η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Μαγνησίας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Το yachting και η γαστρονομία συνδυάζονται και αυτό είναι το μήνυμα που περνάμε με το φεστιβάλ».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε: «Ο λόγος που αγκαλιάσαμε το φεστιβάλ είναι γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει το yachting. Το φεστιβάλ είναι μία μέθοδος εξωστρέφειας, ώστε να δείξουμε στον κόσμο το πώς μπορεί να αναπτυχθεί το yachting στη Μαγνησία, μία περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα. Προς αυτή την κατεύθυνση κρίνονται αναγκαία έργα, όπως πλωτές εξέδρες και αλιευτικά καταφύγια όπως στο Χορευτό και τον Πλατανιά, αλλά και επενδύσεις σαν το υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο και στην Αμαλιάπολη που δεν ξεκίνησε να λειτουργεί ακόμη λόγω Covid-19. Χρειάζεται η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση που έχει έργα τουριστικά, έργα στα νησιά και στα οποία έχει στοχεύσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Στο βήμα των ομιλητών βρέθηκε επίσης η Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, αντιδήμαρχος Τουρισμού στον Δήμο Βόλου, που έκανε λόγο για «μία σημαντική πρωτοβουλία», ενώ επισήμανε ότι «θα τονωθεί και η γαστρονομική ταυτότητα της πόλης». Τέλος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βίκυ Μήτρου, αφού πρώτα εξέφρασε την ευχή να καθιερωθεί ο θεσμός αυτός στην πόλη του Βόλου, αλλά σε διαφορετική χρονική περίοδο και σίγουρα πιο κατάλληλη, σημείωσε: «Το ενδιαφέρον για το yachting συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Στον Βόλο την τελευταία δεκαετία η θαλάσσια αναψυχή αυξήθηκε κατά 140% κι αυτό λέει πολλά για το μέλλον της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Έχουμε φτάσει στις τριακόσιες θέσεις γιωτ που φιλοξενούμε. Υπάρχει έντονη επιθυμία, τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του ΟΛΒ, να κατασκευαστεί μαρίνα στον Βόλο, ένα σχέδιο που είναι και στο μάστερ πλαν του Οργανισμού».