Ξεφάντωμα στο Αλοννησιώτικο καρναβάλι 2023 (εικόνες)

Μετά από απουσία τριών  χρόνων, το Αλοννησιώτικο καρναβάλι ήταν πάλι εδώ! Το κέφι, η χαρά, η φαντασία, επέστρεψαν. Πολύχρωμες στολές, άρματα με σατιρικό χαρακτήρα και μαζική  συμμετοχή του κόσμου και κέφι, πολύ κέφι!

Τα άρματα και τα γκρουπ των καρναβαλιστών άρχισαν να μαζεύονται  μπροστά από το Δημαρχείο μετά τις 13.00 μ.μ. Ο Δήμος είχε φροντίσει για την μουσική, ενώ τα καθιερωμένα σουβλάκια έψησε για ακόμη μία φορά η ΠΕΦΟ Αλοννήσου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για τους μικρούς  φίλους.  Τον θησαυρό στο νικητή πρόσφερε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνάσιου & Λυκείου Αλοννήσου.

 

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση των  αρμάτων,  με τους  αρχηγούς να μιλούν για αυτά.  Εδώ  πρέπει να πούμε  ότι την παράσταση έκλεψε  το άρμα του  Π@@τσ@@… με τον αρχηγό  Θανάση  Παπαχρήστο να εξηγεί ποίος ήταν  ο π@@τσ@..ς κατά την αρχαιότητα και γιατί  λέμε το π@@τσ@..  κλαίγανε….

Μετά την  παρουσίαση,  ξεκίνησε η παρέλαση  με κατεύθυνση την πλατεία της Βότσης, πριν φτάσουν στη Βότση έγινε  η καθιερωμένη  στάση των αρμάτων  στη στάση “ΠΕΓΚΑΤΣΑ” όπου υπήρχαν εδέσματα και κρασί για τους καρναβαλιστές. Εδώ πρέπει να πούμε ότι η στάση πεγκάτσα είναι έξω από το σπίτι  του Παναγιώτη  Παπαβασιλείου, του επονομαζόμενου και πεγκάτσα, ο οποίος είναι κάθε χρόνο ο παρουσιαστής των δρώμενων του  καρναβαλιού  με το καυστικό  χιούμορ του και τα σατιρικά αποκριάτικα τραγούδια του.

Στη συνέχεια, η πομπή των αρμάτων έφτασε στην πλατεία της Βότσης, όπου ξεκίνησαν οι χοροί και τα τραγούδια που κράτησαν για πολλή ώρα, ώσπου να έρθει η ώρα η πομπή να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Αυτή τη φορά  η πομπή των αρμάτων κατέληξε πάλι στο  Δημαρχείο και όχι στο  λιμάνι όπως συνήθως  και αυτό λόγω καιρικών  συνθηκών.

Το γλέντι συνεχίστηκε  μπροστά στο Δημαρχείο μέχρι  αργά.

 

Καλή σαρακοστή και του χρόνου.

Κυριάκος Ευσταθίου