Δρομολογείται η τουλάχιστον δίμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Στις περιοχές αυτές της χώρας εντάχθηκε και η Μαγνησία και ειδικότερα εντάσσονται οι περιοχές της Νέας Αγχιάλου, Αλοννήσου, Σκιάθου και προκαποδιστριακών ΟΤΑ του Βόλου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες της Μαγνησίας και για το οποίο έχει εκδηλώσει ενεργό και έντονο ενδιαφέρον ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταφέροντας το αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Μαγνησίας και έχοντας συχνή επικοινωνία για το θέμα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και εμπλεκόμενους.

Η δρομολόγηση της παράτασης, μετά τη νομική της επεξεργασία και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προϋποθέτει τη θεσμοθέτησή της μέσω τροπολογίας σε κάποιο νομοσχέδιο. Συνεπώς, με το άνοιγμα της Βουλής αναμένεται να ολοκληρωθεί το ζήτημα και να οριστικοποιηθεί η παράταση, που θα δώσει χρόνο σε πολίτες να ασχοληθούν με το θέμα των δασικών χαρτών και να αντιμετωπίσουν τα όποια ζητήματα γραφειοκρατίας που μπορεί να έχουν προκύψει.

Πρόκειται, άλλωστε, για περιοχές της Μαγνησίας με έντονη τουριστική κίνηση, που είναι εύλογο ότι απορροφά την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών. Αναμένονται, λοιπόν, οι ανακοινώσεις σε λίγες ημέρες.