Το εστιατόριο “Salt & Pepper” με έδρα την περιοχή Τρούλος της Σκιάθου διακρίθηκε από τον διεθνή οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB  με το βραβείο-πιστοποίηση Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας 2022!

Το συγκεκριμένο βραβείο προορίζεται για τους άριστους εκπροσώπους της ελληνικής γεύσης ανά τον κόσμο όπως premium προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, εστιατόρια, delicatessen και τουριστικά resort. Να σημειώσουμε πως το σήμα αυτό λαμβάνεται με διαδικασία πιστοποίησης και τυπικών ελέγχων, ενώ ήδη μεγάλοι παραγωγοί τα έχουν τυπώσει στις συσκευασίες τους. Τα κριτήρια απόκτησής του είναι υψηλών απαιτήσεων καθώς σκοπός του είναι η δημιουργία ενός αξιόλογου Ελληνικού Brand αυθεντικότητας γεύσης σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ενδεικτικά κάποια από τα κριτήρια είναι :

  1. Ανώτερης ποιότητας γεύσεις δομημένες με βάση τη φιλοσοφία της Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας .
  2. Μενού που προάγει τις Ελληνικές συνταγές με σύγχρονο ή παραδοσιακό τρόπο.
  3. Χρήση αγνών πρώτων υλών και προϊόντων ΠΟΠ στο μαγείρεμα.
  4. Επιλογές σε Ελληνικούς οίνους & αποστάγματα.
  5. Στην διαδικασία παραγωγής όλων των πιάτων να χρησιμοποιείται αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Και πολλές ακόμη παράμετροι που αξιολογούνται από παγκοσμίου φήμης ειδικούς του είδους!

 

Η ομάδα του “Salt & Pepper” εδώ και χρόνια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ταξιδιωτών και ντόπιων με τις εκπληκτικές γεύσεις που αναδεικνύει με τον υπέροχο χώρο που έχει διαμορφώσει απογειώνοντας τις αισθήσεις σε κάθε επίπεδο! Και το βραβείο  Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB επισφραγίζει την πιστότητα του εστιατορίου στα Ελληνικά προϊόντα και στις αυθεντικές συνταγές κάνοντάς το, το μοναδικό της Σκιάθου που κατέκτησε αυτό το σήμα!

Η  απονομή των βραβείων με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!