ΔΗΜΑΡΧΟΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ (φωτογραφία Skiathoslife.gr)

Συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα και των άλλων δύο δημάρχων κ.κ Περίσση (Σκοπέλου) & Βαφίνη (Αλοννήσου). Αντί να είναι μια γροθιά για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων οι γροθιές είναι δύο αλλά αδύναμες.

Ο δε Δήμαρχος Σκιάθου δεν έχει “συνηγόρους” στα κοινά προβλήματα, τους άλλους δύο συναδέλφους του, οι άλλοι δύο δήμαρχοι δεν έχουν μαζί τους το Δήμαρχο της ισχυρής Σκιάθου.

Οι προηγούμενες ημέρες ανέδειξαν πλέον το πρόβλημα της μη συνεργατικότητας όταν οι δήμαρχοι Σκοπέλου – Αλοννήσου απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την μη δρομολόγηση ταχυπλόου στις Σποράδες ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Σκιάθου έδινε ενημέρωση για τις ενέργειές του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την έναρξη δρομολογίου με την συμπρωτεύουσα.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά συγχρόνως και οι τρεις ζήτησαν το ίδιο αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Και είναι να αναρωτιέσαι ποιος περισσεύει από αυτές τις δύο ενέργειες ;;; Κανείς, πολύ απλά γιατί ότι διεκδικεί το ένα νησί και μπορεί να το πετύχει, έχει θετικό αντίκτυπο στα άλλα και ότι αρνητική συνέπεια υπάρχει την εισπράττουν και τα τρία νησιά.

Άλλωστε οι εποχές Βορείων – Νοτίων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, που ακόμα και τότε οι Δήμαρχοι έδινα το καλό παράδειγμα την δουλεύοντας από κοινού.

Θα προτείναμε τον κ. Τζούμα που φέρετε υπαίτιος της κατάστασης να απλώσει χείρα συνεργασίας γιατί τελικά η έκφρασή του πως : “Δεν έχω πρόβλημα με τους άλλους δύο δημάρχους” δεν ισχύει, τα προβλήματα παραμένουν, είναι κοινά και το καλοκαίρι δεν είναι μακριά

Νικος Τζούμας