Βόρειο Σέλας: Για να φάνηκε στη Θεσσαλονίκη, δείτε τι… έγινε στη Φινλανδία (εικόνες)

Μαγευτικές οι εικόνες από τη Φινλαδία, όπου το Βόρειο Σέλας φώτισε τον ουρανό της χώρας. Μεγάλη πιθανότητα για πιο ισχυρά φαινόμενα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, γεωμαγνητικές καταιγίδες αναμένεται να προκαλέσουν παρόμοια γεγονότα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό χθες το βράδυ στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικών διαστάσεων ενώ σοκ και δέος προκαλούν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τη Φινλανδία.

Sebastian Sainio

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να συμβεί η πιο ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα.

Sebastian Sainio
Το Βόρειο Σέλας έχει εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Όπως είναι ήδη γνωστό εμφανίζεται στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, όπως τον βόρειο πόλο και Σκανδιναβία, ενώ στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί κάποιες φορές.

«Τελευταία φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 2003, το είχε καταγράψει κάποιος αστροφωτογράφος από την Εύβοια. Πιθανόν να είχε εμφανιστεί και το 2001. Αναφορές ότι είχε φανεί στη χώρα έγιναν και το 1940 και το 1870. Τα τελευταία 150 χρόνια έχει εμφανιστεί περίπου 10 με 12 φορές», αποκάλυψε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μάλιστα το φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχει ατμόσφαιρα.

vorio-selas-3.jpg
Sebastian Sainio