Βόλος: Τα πρόβατα… την άκουσαν – Έφαγαν 300 κιλά χασίς – «Πηδούσαν πιο ψηλά απ’ τα κατσίκια», λέει ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας

Πάνω από 300 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης κατανάλωσαν πρόβατα που εισέβαλαν σε θερμοκήπιο έξω από τον Αλμυρό Βόλου.

«Γεμάτα τρέλα και…κορδέλα»

Ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας, Γιάννης Μπουρούνης, μιλώντας στον Status FM 107,7 Θεσσαλονίκης σχολίασε πως, «Εγώ είμαι πολύ καλά, αλλά καλύτερα είναι τα πρόβατα, γεμάτα τρέλα και…κορδέλα. Τα βλέπουν όλα πανέμορφα».

Μάλιστα, ο ίδιος, αφού σημείωσε ότι τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά και από τα κατσίκια, εξήγησε ότι, «Είμαστε η μεγαλύτερη μονάδα θερμοκηπιακής κάνναβης στην κεντροανατολική Ευρώπη. Χάσαμε το 80% της παραγωγής μας από τις πλημμύρες. Την ώρα που προσπαθούσαμε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε, ξαφνικά βλέπουμε μέσα στο θερμοκήπιο πρόβατα και κατσίκια να βόσκουν κανονικά».

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή, τα κοπάδια μπήκαν στο θερμοκήπιο για να βρουν τροφή. «Βρήκαν τα καημένα πρασινάδα να φάνε γιατί όλη η υπόλοιπη τροφή τους καταστράφηκε, τους αρέσει πολύ η κάνναβη και η φούντα και η πρασινάδα. Την περνάν ζάχαρη τα ζώα», υπογράμμισε ο κ. Μπουρούνης.

«Το πρόβλημα ήταν πώς θα τα κυνηγήσουμε για να φύγουν από την καλλιέργεια, γιατί δεν έφευγαν με τίποτα. Τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά απ τα κατσίκια και αυτό δε γίνεται ποτέ. Λογικό αφού έφαγαν περίπου 300 κιλά», κατέληξε.