Με βαριά τσιγγάνικα τραγούδια να ακούγονται παντού, η 14χρονη Ελένη “γύρισε” σπίτι της ντυμένη νύφη και στο Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας οι ετοιμασίες υποδοχής της σορού της παραπέμπουν σε γάμο. Στο Αλιβέρι, στον τσιγγάνικο οικισμό , έχουν τους δικούς τους πολιτισμικούς κώδικες και το μοιρολόι για τον θάνατο της 14χρονης έλαβε χαρακτηριστικά λαϊκής λατρείας.

Η Ελένη που από τις 4 Ιανουαρίου έπεσε σε κώμα , μετά από πτώση στο μπάνιο του σπιτιού της , πέθανε από ανακοπή στο Ιπποκράτειο. Σήμερα το απόγευμα η σορός μεταφέρθηκε στον Βόλο και στο σπίτι της όλα ήταν έτοιμα για να γίνει γαμήλια τελετή. Δεκάδες άνθρωποι “υποδέχτηκαν” την 14χρονη με τραγούδια, κλάματα και μοιρολόγια και το σπίτι της ήταν στολισμένο για γάμο.

“Εμείς νύφη την κηδεύουμε και σήμερα την παντρεύουμε. Μας βρήκε μεγάλο κακό. Το παιδί θα κηδευτεί σαν να ήταν νύφη , σαν να είχαμε γλέντι για γάμο”, είπε ο παππούς της κ. Κολόνιας στα gegonota.news. Σε όλο το Αλιβέρι ήχησαν πυροβολισμοί μόλις η σορός μεταφέρθηκε σπίτι και όλοι έρεναν με λουλούδια το ανοιχτό φέρετρο. Τα χειροκροτήματα και τα κλάματα, ακολούθησαν τα ανατολίτικα τραγούδια.