Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου “Με το βλέμμα στην πόλη”, εξέφρασε τον προβληματισμό της και ανέλυσε την κατάσταση και τους λόγους της κούρσας ανόδου των καυσίμων.

Η τιμή μονάδας του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να είναι  30-40% πάνω σε σχέση με τις περσινές τιμές και συγκεκριμένα αναμένεται να κινηθεί στο 1,20 το λίτρο έναντι των 0,90λεπτών που ήταν πέρσι. Αυτή η τιμή αφορά την ηπειρωτική χώρα, γιατί στα νησιά και των Σποράδων στο 1,30€ έναντι 1€ το 2020. Αν προσθέσουμε και τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες θα μας κάνουν να αναζητήσουμε την ζέστη νωρίτερα σε σχέση με πέρσι (ήπιος και ζεστός ο περσινός χειμώνας, κρύο έκανε Μάρτιο- Απρίλιο), τότε πολλοί θα είναι εκείνοι οι πολίτες που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος θέρμανσης.

Η κ. Κοντοχρήστου, αναφέρθηκε και στην τρέχουσα τιμή του πετρελαίου, που σημείωσε ρεκόρ τριετίας και άγγιξε τα 84,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 η αντίστοιχη τιμή είχε φθάσει τα 82,02 δολάρια ανά βαρέλι, τονίζοντας ότι “αυτή η αύξηση έχει δημιουργήσει πολλές αναταράξεις, οι οποίες δεν μπορούν να αποσοβηθούν, καθώς πιστεύω ότι η επιστροφή στην “κανονικότητα” θα είναι μια έννοια που δεν θα την δούμε ξανά. Το θέμα με την αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι πολυπαραγωντικό και εκείνο που περιμένουμε είναι τα μέτρα ανακούφισης. Ακούσαμε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι θα διπλασιαστεί το κονδύλι τους επιδόματος θέρμανσης, αρκεί να δοθεί εγκαίρως”.