Βαριά ποινή περίμενε έναν 55χρονο που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη 51χρονου, θύματος τροχαίου δυστυχήματος, που είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου του 2021, στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου. Η υπόθεση ήταν η πρώτη περίπτωση ποινικής διαπραγμάτευσης και ο κατηγορούμενος, που παραδέχτηκε την ενοχή του, με διαδικασία – εξπρές και χωρίς δίκη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και έξι μηνών, καθώς και αφαίρεση διπλώματος για τρεις μήνες.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο αντεισαγγελέας κ. Βάιος Παπαϊωνάννου, που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ κατά τη διαδικασία ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πάνω στα οποία και στηρίχθηκε η διαπραγμάτευση.
Η διαπραγμάτευση ήταν ταχύτατη, με τον κατηγορούμενο να αποδέχεται την ενοχή του και να την ομολογεί, ενώ το αποτέλεσμα της ποινικής διαπραγμάτευσης κρίνεται ότι θα ήταν αντίστοιχο της ποινικής δίκης, η οποία ωστόσο άγνωστο είναι πότε θα ολοκληρωνόταν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, με τις συνήθεις αναβολές που παρατηρούνται στις δίκες.
Απομένει η τυπική επικύρωση της απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο, ενώ το μοναδικό επόμενο βήμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τυχόν ένσταση επί της διαδικασίας, είναι αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Σχετικό αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης είχε υποβάλει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 55χρονος κατηγορούμενος.
Στο δυστύχημα που έγινε στον περιφερειακό του Βόλου νεκρός ήταν ο ποδηλάτης Δημήτρης Παπαχρήστος, που εργαζόταν ως λογιστής στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ανήλικων παιδιών, αθλούνταν, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, τον παρέσυρε και τον σκότωσε. Ο οδηγός του ΙΧ κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το θύμα του και σταμάτησε μόνο αρκετά μέτρα πιο μακριά, για να δει τις ζημιές, που είχε υποστεί το όχημά του! Άλλος οδηγός που είδε το σπασμένο παρμπρίζ, κατάλαβε ότι είχε προηγηθεί τροχαίο και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Πηγή:magnesianews.gr