Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία, μετά την απολογία του.

Ισχυρίζεται πως δεν διέκρινε την ηλικία του 17χρονου αλλά «στοιχεία επικινδυνότητας»

 

Στον ανακριτή Θηβών κατέθεσε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονο Χρήστου.

 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και όταν ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν πάτησα τη σκανδάλη». Όπως έγινε γνωστό, έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη στο Open, ο αστυνομικός ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ανακριτή:

 

«Αφού άνοιξα την πόρτα οδηγού είδα έναν άντρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο, μια μεγάλη λάμα».

 

Από το πρωί έχει συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το κτίριο που οδηγήθηκε ο αστυνομικός, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

 

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Αξιωματικοί, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού.