Βιβλίο Σταθμός για τη Σκιάθο του σήμερα από το Γιώργο Σανιδά

Την Παρασκευή στις 29/9/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Σκιάθου και στις 8μμ, ο γνωστός Σκιαθίτης συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο βιβλίο του για το νησί με τον τίτλο «Αθέατη Σκιάθος » και με υπότιτλο «Τοπογραφία- Αξιοθέατα- Παραδόσεις- Ιστορικές αναφορές».

Πρόκειται, με λίγα λόγια, για ένα βιβλίο με όλα τα σημαντικά που έχει να επιδείξει ακόμα η Σκιάθος. Ασφαλώς και θα είμαστε όλοι εκεί, πόσο μάλλον που το οπισθόφυλλο του βιβλίου μας προτρέπει για τα εξής: «Ανακαλύψτε τα γοητευτικά μυστικά της Σκιάθου. Τους λόγους για τους οποίους ανέδειξε και ενέπνευσε τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μα και τον σπουδαίο ομότεχνό του Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.

Βρείτε γιατί ο ποιητής της Ζήσης Οικονόμου της προσέδωσε τον χαρακτηρισμό μικρογραφία της ανθρωπότητας. Ιστορία – πολιτισμός – περιβάλλον συνθέτουν εδώ ένα αδιαίρετο τρίπτυχο, που εξυψώνει το μικρό νησί του Αρχιπελάγους από νάνο σε γίγαντα. Σ’ ένα βιβλίο ασφαλώς και είναι αδύνατο να χωρέσουν όλα όσα αφορούν τη Σκιάθο τού σήμερα και τού χθες, ωστόσο γράφτηκε με τη φιλοδοξία να φωτίσει καίρια σημεία της “αθέατης” πλευράς της.» Το skiathoslife εύχεται ολόψυχα στον μόνιμο συνεργάτη του, φίλο και συγγραφέα Γιώργο Σανιδά, να είναι καλοτάξιδο και αυτό το βιβλίο του.

Ν.Τ.