Η Τοπική Συντονιστική Ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και τις σχολικές μονάδες, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή του Μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου στον Αγώνα της Επανάστασης του 1821 “, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 το απόγευμα στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τζούμας – Κάμερα : Κωνσταντίνος Βαλμάς

Η κεντρική ομιλία και η ιστόρηση του Μοναστηριού έγινε από τη Δρ Βάσσα Παρασκευά, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου. Τον συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Σοφία Κανταράκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας και μέλος της επιτροπής.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Ηγούμενος π. Ιωσήφ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκης, ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, μέλη της επιτροπής, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί. Μετά την ομιλία ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο του Μοναστηριού.