Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών της αλλά και γενικότερα όλου του επιχειρηματικού κοινού της Σκιάθου, για τα επίκαιρα θέματα στον τομέα του τουρισμού, συνδιοργάνωσε τουριστική ημερίδα, με το Υπουργείο Τουρισμού και με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα με θέμα: “Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Πράξη” με ομιλητή τον κ. Τάσο Γούσιο όπου αναπτύχθηκαν εξαιρετικές τεχνικές, μεγιστοποίησης πωλήσεων μέσο διαδικτυακών καναλιών, προσαρμόσιμες πολιτικές marketing, τόσο σε επίπεδο μονάδας όσο και σε επίπεδο προορισμού με ιδιαίτερη επιστημονική τεκμηρίωση. Παρουσιάστηκαν μοντέλα διαχείρισης μεταξύ άλλων ως τμήμα εξειδικευμένης γνώσης, που απολαμβάνουν οι σπουδαστές του αρωγού στην σημερινή ημερίδα, Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Η δεύτερη ενότητα με θέμα: “Λειτουργία Τουριστικών Μονάδων εν όψει Θερινής Περιόδου, Ζητήματα Αδειοδοτήσεων, Ελέγχων και Τήρησης Διοριών” με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Σαρούκο, θέτοντας στους ξενοδόχους και στους επιχειρηματίες, σημαντικά ζητήματα ως προς την νόμιμη λειτουργία των τουριστικών μονάδων εν όψει μια υποσχόμενης θερινής περιόδου, όπως θέματα υγειονομικών πρωτοκόλλων, τήρησης λειτουργικών και ποιοτικών απαιτήσεων, μέτρων ασφαλείας σε κολυμβητικές δεξαμενές και σειρά άλλων ζητημάτων που ταλανίζουν τον τουριστικό κλάδο. Η σημερινή ημερίδα, η πρώτη δια ζώσης μετά από δυο χρόνια περιορισμών, ήρθε να επιβεβαιώσει τον ζήλο και τον πόθο του κλάδου για διαρκή ενημέρωση, κατάρτιση και συνεργατικότητα.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μπούρτζι και στόχευε στην ενημέρωση των ξενοδόχων και στην επίλυση ερωτημάτων και προβλημάτων, που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες.