του Νίκου Τζούμα

Με το βλέμμα στην ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού, διοργανώνεται 5 έως 8 Μαΐου στη Σκιάθο το συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας, με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και συνδιοργανωτή τον ΕΟΤ.

Την ίδια στιγμή δρομολογείται συνεργασία του Δήμου Σκιάθου και με την αεροπορική εταιρεία Volotea, με αντικείμενο την προβολή του προορισμού, μέσα από την εταιρεία, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021, τις πτήσεις της θερινής περιόδου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Οι αρχικές συζητήσεις για το συνέδριο των Ιταλών, που ξεκίνησαν στη διάρκεια της συμμετοχής του δήμου Σκιάθου στη διεθνή έκθεση του Ρίμινι τον περασμένο Νοέμβριο, τελεσφόρησαν, με την παραπάνω διοργάνωση, την πρώτη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, να ανοίγει ένα νέο κύκλο στην προσπάθεια προβολής της περιοχής.

Οι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα με πτήση της Aegean, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου και θα αναλάβει τη δωρεάν μετακίνηση από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα. «Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο δήμαρχος Σκιάθου, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, με αισιόδοξα μηνύματα, ενισχύοντας, παράλληλα τους τουριστικούς δεσμούς με την Ιταλία.