Η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Σταμνά στην Σκιάθο

Εμφανώς ικανοποιημένη αλλά και δικαιωμένη για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της, για την απόκτηση, ενός νέου σύγχρονου ασθενοφόρου μικρού όγκου, που θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις ανάγκες των κατοίκων της Σκιάθου, αναβαθμίζοντας παράλληλα, σημαντικά, και τον τομέα ΕΚΑΒ Σκιάθου, εμφανίστηκε το Κυριακή 25 Απριλίου η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, κατά την άφιξή της στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου συνόδευσε μαζί με τον διοικητή του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Σταμνά, το νέο ασθενοφόρο.

Η κ. Μακρή ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Σήμερα, είναι μία ημέρα χαράς για όλους τους κατοίκους της Σκιάθου και μία ημέρα δικαίωσης των πολύμηνων κοινών προσπαθειών που είχα μαζί με τους τοπικούς παράγοντες και φορείς του νησιού, για την ολοκληρωμένη και ουσιαστική υγειονομική ενίσχυση του νησιού. Ωστόσο, για οποιονδήποτε καλόπιστο τρίτο ή θεσμικό παράγοντα, ενδιαφέρεται, πραγματικά, να μάθει την αλήθεια για την άφιξη του νέου σύγχρονου ασθενοφόρου μικρού όγκου και όχι να δημιουργεί αδικαιολόγητα και σκόπιμα μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, για προσωπικές ιδιοτέλειες, αξίζει να τονισθεί πως έχει γίνει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μία συστηματική και πλήρως ουσιαστική προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι με τίμησαν με την επιλογή τους να μου εμπιστευθούν αυτό το πολύ, σημαντικό, για το νησί της Σκιάθου, εγχείρημα της αναβάθμισης του ΕΚΑΒ Σκιάθου σε τομέα και την ενίσχυσή του με σύγχρονο ασθενοφόρο και το απαραίτητο προσωπικό, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου που σύντομα θα ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, ήδη από τις 4 Μαΐου του 2020, όταν και ξεκίνησε η προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Σκιάθου, με τη συνεργασία που είχα με τον διοικητή του ΕΚΑΒ Ελλάδος, κ. Νίκο Παπαευσταθίου και τον περιφερειακό διευθυντή ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Σκαμνά, ημέρα κατά την οποία, είχε εκδοθεί και το αντίστοιχο δελτίο τύπου λίγοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μέσα σε ένα σχεδόν χρόνο το ΕΚΑΒ Σκιάθου:
1. Θα αναβαθμίζονταν σε Τομέα, με την υπ. αρίθμ. 28/13/10-2020 εισήγηση και απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού. Απόφαση την οποία είχα ήδη προαναγγείλει με το από, 08-10-2020 δελτίο τύπου, μετά την δια ζώσης συνάντηση και συνεργασία με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθίου και επιβεβαιώθηκε και τυπικά με το από 14-10-2020, δελτίο τύπου που εξέδωσα, μετά την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ. Αξίζει να σημειωθεί πως η θετική προοπτική της αναβάθμισης του ΕΚΑΒ Σκιάθου ήταν δεδομένη καιρό πριν την τυπική επικύρωσή της γεγονός που είχα διαμηνύσει πολλές φορές και σε συνεντεύξεις μου σε τοπικά ραδιόφωνα στις : 01/06/20, 17/9/20, 08-09/10/20 και στις 13/10/20.

2. Στη συνεχεία, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και συνεχείς οχλήσεις ο Τομέας ΕΚΑΒ Σκιάθου εκτός από την υπηρεσιακή του αναβάθμιση θα ενισχύονταν και με ένα νέο και σύγχρονο ασθενοφόρο όπως είχε μου ανακοινωθεί ήδη, από τις 25/01/2021 και πάλι από τον κ. Παπαευσταθίου και είχε γνωστοποιηθεί μέσω δελτίου τύπου, ενώ στις 29/01/2021 μετά από νέα επικοινωνία με τον διοικητή του ΕΚΑΒ ενημερώθηκα πως το νέο ασθενοφόρο που είχε διατεθεί για το νησί και τον Τομέα του ΕΚΑΒ Σκιάθου, θα αντικαθίστατο από ένα πιο μικρό και σαφώς πιο συμβατό με τις ανάγκες του νησιού, ασθενοφόρο μικρού όγκου. Και αυτή η επικοινωνία είχε καταγραφεί μέσω δελτίο τύπου που είχε αποσταλεί στα τοπικά μέσα την 01/02/2021.

3. Παράλληλα, την Τρίτη 20/04/2021 ενημερώθηκα από τον διοικητή της 5ης Υ. ΠΕ κ. Φώτη Σερέτη για την ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Σκιάθου με νέο προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρου. Ενημέρωση που, επίσης γνωστοποίησα στα τοπικά μέσα, με το αντίστοιχο δελτίο τύπου στις 20/04/2021».

Αμέσως μετά την παράδοση του ασθενοφόρου η κ. Μακρή, επισκέφθηκε και το Κ.Υ. Σκιάθου, το νέο κτίριο του οποίου, είχε αποπερατωθεί και ξεκινήσει τη λειτουργία του, κατά τη προηγούμενη θητεία της ως υφυπουργός υγείας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, για την εξέλιξη του προγράμματος του εμβολιασμού στο νησί.
«Χάρις, τον αγώνα και τις προσπάθειες αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξαν, για ακόμη, μία φορά, στο πρόσωπο μου, πλέον όλοι οι Σκιαθίτες και οι Σκιαθίτισσες μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για αυτό που καταφέραμε και ειδικά μέσα στις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε για όλους μας, η πανδημία του κορωνοϊού.
Είναι πολύ εύκολο, εξάλλου, να ανατρέξει κανείς σε όλες τις δηλώσεις μου στα τοπικά ραδιόφωνα και τα δελτία τύπου, που έχω διαμοιράσει, όλο αυτό το διάστημα στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Όλοι μαζί με οδηγό την ειλικρίνεια και την συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σήμερα, η παράδοση, του νέου ασθενοφόρου μικρού όγκου στη Σκιάθο αποτελεί στην πράξη, την μεγαλύτερη απόδειξη. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το νέο ασθενοφόρο να είναι καλοτάξιδο και φυσικά, να μην χρειαστεί να κάνει συχνές διαδρομές και διακομιδές.

Καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία για όλους!»