Οι γαστρονομικές κοινότητες είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί που εκδόθηκε το 2018.

του Νίκου Τζούμα

Πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου τους με απώτερο στόχο η γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της εν λόγω περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Εργαλεία για την υλοποίηση όλων αυτών είναι η έκδοση ψηφιακών και έντυπων οδηγών που οδηγούν τους επισκέπτες στους γαστρονομικούς θησαυρούς κάθε τόπου.

Μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη 14 Γαστρονομικές Κοινότητες που κάθε μία τους βρίσκεται σε διαφορετική φάση ανάπτυξης (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κέρκυρα, Ρόδος, Νεμέα, Αμοργός, Πήλιο, Σκιάθος, Αρτα, Κερκίνη, Κεφαλονιά, Πάρος, Κεφαλονιά).

Από την Σκιάθο δικτυακά “συναντήθηκαν” ο κ. Γιώργος Πίττας με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Σκιάθου κ. Διαμαντής Μαθηνός και η κα Κουτσερή Μαρία σύζυγος του Γιάννη Παρίση που πλέον οικογενειακά παράγουν το τοπικό κρασί που ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ