Η κυρία Ρίτα είναι Γερμανίδα,102 ετών και τα τελευταία 50 χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην Σκιάθο. Αθλείται καθημερινά κάνοντας γιόγκα για να παραμένει ευκίνητη, όπως λέει. Πρόσφατα το μεγάλο ενημερωτικό δίκτυο SWR από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας πραγματοποίησε αφιέρωμα στην κα Rita

Επιμέλεια Ρεπορτάζ : 
Νίκος Τζούμας
Επιμέλεια Κειμένου : 
Ασημένια Βλάχου 
Απόδοση στα Ελληνικά : 
Δέσποινα Βασιλειάδου

Σύμφωνα με την ίδια,το μυστικό της μακροζωίας της είναι η ζωή κοντά στην Ελληνική φύση. Θεωρεί πως εάν ζούσε στην Γερμανία,θα είχε αποβιώσει προ καιρού. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως χώρα του φωτός που σφύζει από ζωή σαν τη νιότη. Παρά τα 102 της χρόνια,τονώνει την αυτοπεποίθηση της με το να μη σταματά να περιποιείται την εμφάνιση της.

Το motto της: Όπως δεν πρέπει να παραιτείσαι από την ζωή ακόμη κι αν διανύεις την τρίτη ηλικία, έτσι δεν πρέπει να αφήνεις και τον εαυτό σου χωρίς φροντίδα. Επέλεξε να μετακομίσει μόνιμα στην Σκιάθο την δεκαετία του ’60 όπου υπάρχει εκεί το μνήμα του συζύγου της. Επιθυμεί, όπως λέει, φεύγοντας από την ζωή, να ταφεί δίπλα στο μνήμα του ώστε τα εγγόνια τους να τους επισκέπτονται εδώ. Για εκείνη, το ιδανικό “τέλος”  στην γεμάτη αλλά καθόλα ρόδινη ζωή της θα ήταν να αποκοιμηθεί και παραμυθένια να “ταξιδέψει” μέσα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.