Video: “Δεν θα επιτρέψουμε επεισόδια” δηλώνουν οι Ρομά στο Αλιβέρι για τον πυροβολισμό σε ανήλικο

“Μου έκλεψε τα κλειδιά από το αυτοκίνητο ενώ κοιμόμουνα και πήγε βόλτα. Δεν ήξερα τι ήθελα να κάνει, πήγε βόλτα με τους φίλους του. Παιδί είναι και ήταν κακό αυτό που έκανε. Δεν σταμάτησε στους αστυνομικούς γιατί τρόμαξε , δεν είχε ούτε χαρτιά, ούτε τίποτα. Ο αστυνομικός δεν έπρεπε να σηκώσει όπλο. Θα μπορούσε να σκοτώσει το παιδί. Εμεις είμαστε ήσυχοι άνθρωποι και θέλουμε να σταματήσει εδω το θέμα και να τιμωρηθεί ο αστυνομικός”, δήλωσε στα “gegonota.news” ο παππούς του 16χρονου από το Αλιβέρι που τα ξημερώματα της Κυριακής κυνηγούσαν αστυνομικοί στον περιφερειακό και όταν τον έπιασαν σηκώθηκε όπλο, με την επίσημη θέση της αστυνομίας να είναι πως υπήρξε εκπυρσοκρότηση. Από τα ξημερώματα της Κυριακής  που οι αθίγγανοι του Αλιβερίου συγκεντρώθηκαν στις γραμμές του τρένου,  με κατεύθυνση το αστυνομικό μέγαρο που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού,  είναι σε εξέλιξη ένας μαραθώνιος με την ηγεσία της Αστυνομίας  για να μην υπάρξει κλιμάκωση επεισοδίων. Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξάκης μίλησε με τους εκπροσώπους των Ρομά και τους συγγενείς του 16 χρονου.

“Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη και μας είπε ο αστυνομικός διευθυντής πως θα γίνει έρευνα και τον πιστεύουμε. Μας είπε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί από όλους. Είμαστε ήσυχοι άνθρωποι”, δήλωσε στα gegonota. news ο παππούς του 16χρονου κ. Ταφίλης.

“Δεν θα επιτρέψω επεισόδια” 

Ο κ. Παναγιώτης Μελέτης πρόεδρος του συνοικισμού του Αλιβερίου,  τόνισε  πως ο  πιτσιρικάς “επειδή δεν είχε δίπλωμα, όταν του έκαναν σήμα οι αστυνομικοί να σταματήσει, αναγκάστηκε να πατήσει γκάζι, έφτασε στην αυλή του σπιτιού του και μόλις άνοιξε την πόρτα, πυροβόλησε ο αστυνομικός. Η σφαίρα τρύπησε το τζάμι και καρφώθηκε στον τοίχο. Μετά πέρασαν με τη βία χειροπέδες στον ανήλικο και τον πήγαν «σηκωτό» στην αστυνομία. Του επέβαλαν 700 ευρώ πρόστιμο. Θέλουμε από τη δικαιοσύνη να τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Δεν θα επιτρέψω επεισόδια, να κλείσουν τους δρόμους και να έχουμε θέματα με την αστυνομία. Φταίει ένας, δεν θα την πληρώσουν όλοι”, είπε.

Το ιστορικό 

Τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί άνοιξαν πυρ στο Αλιβέρι κατά ανήλικου οδηγού, εναντίον του οποίου είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστασίας των ΡΟΜΑ, λίγο μετά τις 12 :00, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα  ΙΧ αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά, στα Μελισσάτικα μέχρι να σταματήσει αυτό στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Ο νεαρός 16χρονος οδηγός έτρεχε σαν τρελός και δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών.

Ο 16χρονος οδηγός, μόλις σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα να κατέβει από το αυτοκίνητο, σκόνταψε και έπεσε κάτω και έτσι γλίτωσε την σφαίρα του αστυνόμου η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, σύμφωνα με τις επόσημες καταγγελίες της Πανθεσσαλικής Ενωσης ΡοΜα χωρίς Σύνορα και του επικεφαλής κ. Χαρίτου.

Σημάδια από άλλες σφαίρες ή από την ίδια, βρέθηκαν και στον τοίχο του σπιτιού, ενώ οι πυροβολισμοί των αστυνομικών κατά του αυτοκινήτου με τα πέντε ανήλικα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της καταδίωξης του αυτοκινήτου τόσο μέσα όσο και στον περιφερειακό δρόμο πριν τον οικισμό, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες.

Στο καταδιωκόμενο ΙΧ  αυτοκίνητο, που ανήκει στον πατέρα του οδηγού, επέβαιναν  δύο αγόρια, οι Α. Γ. 15 χρ. οδηγός, ο Ι. Π. 15 χρ. Συνοδηγός, και τρία κορίτσια στο πίσω κάθισμα, οι Σ. Π. 14 χρ., η Χ. Π. 13 χρ. και η Χ. Π. μόλις 7 ετών.

Η παρέα των νεαρών Ρομά βγήκαν μια Σαββατιάτικη βόλτα, παίρνοντας το αμάξι  του πατέρα του οδηγού, παρόλο που δεν διέθεταν δίπλωμα και σε ένα έλεγχο της αστυνομίας δεν σταμάτησαν ο. Εκεί ξεκίνησε η καταδίωξη, η οποία από καθαρή τύχη δεν κατέληξε αιματηρή και θανατηφόρα, μέχρι την αυλή του σπιτιού του ανήλικου οδηγού. Ο μικρός από καθαρή τύχη γλίτωσε από τα πυρά των αστυνομικών και δεν είχε την τύχη του Νίκου Σαμπάνη, αναφέρει η οράνωση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεκαπεντάχρονο οδηγό και επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα 500 και 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι εκτός του μικρού, προσπάθησαν να πάρουν και το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν εξαιτίας της αντίδρασης των υπολοίπων κατοίκων του οικισμού.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους  στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

“Εκπυρσοκρότησε το όπλο”

“Εκπυρσοκρότησε το όπλο” δήλωσε στα gegonota.news ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Αλεξάκης για τα επεισόδια με πυροβολισμό σε καταδίωξη ανηλίκου στο Αλιβέρι. Όπως κατέγραψαν τα “gegonota.news” ,  τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου αστυνομικός πυροβόλησε στο Αλιβέρι εναντίον ανήλικου οδηγού τον οποίο κυνηγούσαν στον περιφερειακό.

Τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστασίας των ΡΟΜΑ, λίγο μετά τις 12 :00, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα  ΙΧ αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά (μεταξύ των οποίων και μια 7χρονη) , στα Μελισσάτικα μέχρι να σταματήσει αυτό στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Ο νεαρός 16χρονος οδηγός έτρεχε σαν τρελός και δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών.

Οταν ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταματά σε σήμα των αστυνομικών, μοιραία εκτιμάται ως κίνδυνος. Οταν σταμάτησε το αυτοκίνητο μέσα στον οικισμό έγινε έλεγχος στον οδηγό. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, την ωρα που ο αστυνόμος προσπαθούσε να το βάλει στη θήκη του” είπε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξάκης. Εναντίον του νεαρού αστυνομικού σχηματίζεται δικογραφία και διατάχθηκε ΕΔΕ.