Χθεσινές δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη :

«Στη σημερινή σύσκεψη ακούστηκαν πολλές απόψεις οι οποίες συνηγορούν υπέρ της πρότασης που θα υποβάλουμε στο υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία του ΕΠΑΛ Σκιάθου», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Σ. Σαβελίδης και πρόσθεσε ότι η απόφαση του υπουργείου αναμένεται να γίνει γνωστή περίπου στα τέλη Μαρτίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, τόσο από τα στατιστικά στοιχεία, όσο και από την έκθεση των αρμοδίων στελεχών του Δήμου Σκιάθου, φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει ένα υγιέστατο ΕΠΑΛ στην Σκιάθο.

Το πιθανότερο είναι να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο με δυο τομείς: α) Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με χαρακτηριστικές ειδικότητες την αισθητική και την κομμωτική και β) Διοίκησης και Οικονομίας με χαρακτηριστικές ειδικότητες τα τουριστικά επαγγέλματα και την πληροφορική.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, ο αριθμός των μαθητών μπορεί να ξεπεράσει τους 100, με δεδομένο ότι στα ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν και απόφοιτοι Λυκείου μεγαλύτερης ηλικίας στη Β΄ Τάξη για να αποκτήσουν τις συγκεκριμένες ειδικότητες.
Πάντως, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ίσως υπάρξει δυσκολία στη στελέχωση του ΕΠΑΛ με εκπαιδευτικούς, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλα τα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας, όπως είπε.