Στην υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Μαγνησιακός» προχώρησε ο Περιφέρειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι προϋπολογισμού 148.800 ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υφιστάμενου τάπητα και τη δημιουργία σύγχρονου αγωνιστικού χώρου με συνθετικό χλοοτάπητα νέας γενιάς προδιαγραφών κατά FIFA QUALITY.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

«Έχουμε ένα ευρύ πρόγραμμα ανακατασκευής των γηπέδων. Θέλουμε οι αθλητικοί χώροι να είναι ευπρεπείς και ελκυστικοί, αλλά και να μην δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και μαθαίνει στα παιδιά την ομαδικότητα», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.

Αναφερόμενος στον νόμο που απαγορεύει τις προγραμματικές συμβάσεις με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ο περιφερειάρχης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Ενώ είχαμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό μας 200.000 ευρώ για την ανακατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, το έργο σταμάτησε. Αυτό οφείλεται στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον υπουργό που άλλαξε τον νόμο. Ευελπιστούμε με τη βοήθεια της ισχυρής πολιτικής ηγεσίας που έχουμε στον τόπο μας, να μπορέσει να αλλάξει. Στις δημοκρατίες δεν χωρούν οι απαγορεύσεις», είπε.

Οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι:
• Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού φυσικού χλοοτάπητα και απομάκρυνση της φυτικής γης.
• Δημιουργία υπόβασης
• Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
• Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
• Η πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
• Χτένισμα των ινών
• Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου
• Μεταφορά της υπάρχουσας περίφραξης και διαμόρφωση γραμμικού φρεατίου (σε συνέχεια του υφιστάμενου) περιμετρικά αυτής καθώς και μεταφορά τεσσάρων προβολέων.

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού 
στους Δημοσιογράφους

Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 3 ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/1) στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων με αφορμή την παρουσίαση του Φεστιβάλ Yachting & Gastronomy, που θα γίνει στον Βόλο τον Μάιο, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δεσμευμένα 200.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την ανακατασκευή της Θύρας 3 του γηπέδου Παντελής Μαγουλάς, αλλά λόγω της αλλαγής του νόμου, που δεν επιτρέπει την υπογραφής σύμβασης με αθλητικά σωματεία, η όποια διαδικασία σταμάτησε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση με τον Μαγνησιακό και φτιάχνουμε το γήπεδό του. Έχουμε ένα ευρύ πρόγραμμα ανακατασκευής των γηπέδων. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 138.000 ευρώ, γιατί θέλουμε οι αθλητικοί χώροι να είναι ευπρεπείς, ελκυστικοί και να μη δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές και ιδίως στα μικρά παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στον λαϊκό αθλητισμό και μάλιστα στο ποδόσφαιρο.

Έχουμε μια διαδικασία που μας ανατρέπει αυτό το πρόγραμμά μας. Υπήρχε ο νόμος, για να μπορούμε να κάνουμε προγραμματικές συμβάσεις με τα Σωματεία, για να φτιάχνουμε τα γήπεδα του κόσμου, γιατί αυτά τα Σωματεία επιτελούν περισσότερο κοινωνικό έργο. Αυτά τα Σωματεία χρειάζονται στις γειτονιές, για να μπορούν να προσελκύουν τα παιδιά στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και τους προφυλάσσει από τις δύσκολες ατραπούς της ζωής, τους μαθαίνει την ομαδικότητα, να υπακούν σε κανόνες, να σέβονται αρχές.

Έχει αλλάξει ο νόμος από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε συμβάσεις με σωματεία ιδιωτικού δικαίου. Γι’ αυτό και ενώ είχαμε προγραμματίσει και είχαμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό μας 200.000 ευρώ, τα είχαμε περάσει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο περιφερειακό συμβούλιο, για να  προχωρήσουμε την ανακατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, σταμάτησε. Κι αυτό οφείλεται στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον Υπουργό που άλλαξε το νόμο.

Ευελπιστούμε με τη βοήθεια της ισχυρής κυβερνητικής παρουσίας που έχουμε στον τόπο εδώ να μπορέσουμε να το αλλάξουμε και να επαναφέρουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση, γιατί στις δημοκρατίες δε χωράνε οι απαγορεύσεις. Ο έλεγχος ναι, αλλά όχι οι απαγορεύσεις».