Ομιλητής στο 18ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 16 έως 18 Μαΐου 2019 ο Σκοπελίτης Ειδικός Καρδιολόγος Δημήτριος Κρικίδης.

O καρδιολόγος Δημήτριος Κρικίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975, κατάγεται από τη Σκόπελο Μαγνησίας, είναι μόνιμος κάτοικος της Νέας Κρήνης – Θεσσαλονίκης και διατηρεί στην ίδια περιοχή, ένα άρτια εξοπλισμένο και σύγχρονο καρδιολογικό ιατρείο.
Είναι απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Ι.Θ) και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).
Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο άγονο (Π.Ι Βρύναινας )- Κ.Υ Αλμυρού, του Νομού Μαγνησίας και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Β´ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο” ,από την οποία και πήρε το τίτλο του Ειδικού Καρδιολόγου το 2015 μετά από επιτυχείς εξετάσεις.
Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, έχει εκπαιδευτεί στις νέες τεχνικές των υπερήχων στο τμήμα υπερήχων καρδιάς της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν.Θ “Παπαγεωργίου” , είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ) σε Προγράμματα Αγωγής Υγείας κι είναι και επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με ερευνητικό ,διδακτικό και κλινικό έργο.
Βρίσκεται σε αναζήτηση θέματος διδακτορικής διατριβής.
Έχει συμμετοχή σε εργασίες δημοσιευμένες σε ξένα-ελληνικά περιοδικά και σε παρουσιάσεις εργασιών σε συνέδρια-ημερίδες στην Ελλάδα.
Από το 2015 ασκεί την Καρδιολογία σε ιδιωτική βάση. Συνεργάζεται με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ), με το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ)