Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Τσανάκα σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 182 κλινών» στη θέση «Βασιλιάς» του Δήμου Σκιάθου της εταιρίας ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ  ΒΑΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με διακριτικό τίτλο «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ Α.Ε.».

Οι συσχετισμοί άλλαξαν κατά την διάρκεια της συζήτησης αλλά κυρίως στην ψηφοφορία όπου η εισήγηση του Αντιδημάρχου έγινε δεκτή κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης και την ψήφο την δική του και του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαθηνού, ενώ κατά της πρότασης ψήφισε από την αντιπολίτευση η κα Φιλαρέτου και ο κ. Καρπέτα (της ΛΑΣ Σκιάθου).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO MΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Αναλυτικά η ψηφοφορία είχε ως εξής :
επί συνόλου 20 συμβούλων «ΥΠΕΡ» της μελέτης τάσσονται έντεκα
δημοτικοί σύμβουλοι (Τσανάκας, Μαθηνός, Πλωμαρίτης, Γιαμαρέλος, Νικολάου, Αντωνίτσας Δ.,
Διολέττας Δ., Κανταράκιας, Τασιόπουλος, Κουκουλάκης, Διολέττας Π.), «ΚΑΤΑ» δήλωσαν οκτώ (Γιαννίτσης, Πασχάλης Εμ. Χονδρονικολή, Φιλαρέτου, Αντωνίτσας Γ., Παπαδούλια, Καρπέτας, Λιακόπουλος) και «ΠΑΡΩΝ» δήλωσε ο κ. Πασχάλης Νικόλαος,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Γνωμοδοτεί θετικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 182 κλινών» στη θέση «Βασιλιάς» του Δήμου Σκιάθου της εταιρίας ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ  ΒΑΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με διακριτικό τίτλο «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου είναι καθαρά γνωμοδοτικού χαρακτήρα η οποία έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλία και θα σταλεί προς συζήτηση και ψήφιση στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Νίκος Τζούμας