Με ένα νέο μεγάλο ρεκόρ από πλευράς συμμετοχής αθλητών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/7) στην Καβάλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ-16 του Βορείου Ομίλου!

Συνολικά το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου στο «Ανθή Καραγιάννη» δοκίμασαν τις δυνάμεις τους 1250 αθλητές από περίπου 180 σωματεία, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών στην Καβάλα! Στο ρεκόρ αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι ο ΣΕΓΑΣ προσέθεσε στο πρωτάθλημα ακόμα μια ηλικιακή κατηγορία, ωστόσο ακόμα και έτσι το νούμερο είναι εντυπωσιακό! Από τους 1250 αθλητές, οι 770 ήταν κορίτσια και οι 480 αγόρια, που ήρθαν στην Καβάλα με τους γονείς, προπονητές και τους συνοδούς τους από 29 νομούς της χώρας από συλλόγους από τη Λαμία έως τον Έβρο.

Συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκαν σύλλογοι από τη Φθιώτιδα, την Κέρκυρα, τις περιφέρειες Ηπείρου και Θεσσαλίας καθώς και από όλη την Βόρεια Ελλάδα!

Ευχάριστο γεγονός η συμμετοχή της Ελένης Γαλανού από τον ΑΟ Σκιάθου που πήρε το βάπτισμα στο πρώτο της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αν και η κατηγορία στην οποία αγωνίζοταν ήταν μεγαλύτερη κατά δύο έτη.

Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να καταταχθεί στην 24η στα 80μ (από 64 αθλήτριες) με ατομικό ρεκόρ 11.02 !!!
Στην ηλικία της (στο 2006 κατετάγη 2η !!!!) με την πρώτη να έχει ελάχιστα καλύτερη επίδοση (11.00).

Μαζί της ο προπονητής της Νίκος Πασχάλης που αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος για τις επιτυχίες της αφού ο ίδιος πιστεύει πως με την επιμονή της Ελένης σίγουρα θα πάει ψηλότερα.

Το Skiathoslife.gr ευχαριστεί το Center Tv και προσωπικά τους Σκιαθίτες Αντώνη Τζούμα (οπερατές) για τις εικόνες που μας πρόσφερε καθώς και την Ματίνα Γλυμπάτσα.

Νίκος Τζούμας