Εορτάστηκε τη Τρίτη 3 προς 4 Σεπτεμβρίου, η μνήμη του Αγίου Νέο-Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Καρασταμάτη (+ 4 Σεπτεμβρίου 1922) εκ Κρήνης της Μικράς Ασίας με τη τέλεση αγρυπνίας στην Ιερά Μονή των Εισοδίων.

Ο εορτασμός ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με τη τέλεση του Μικρού Εσπερινού και τη Παράκληση του Αγίου. Ακολούθησε η αγρυπνία με το Μικρό Απόδειπνο, το Μέγα Εσπερινό, την ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η διακοπή για την προσφορά κερασμάτων. Συνεχίστηκε με τον Όρθρο και ολοκληρώθηκε με τη Θεία Λειτουργία όπου στο τέλος ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου.

VIDEO

Αρκετοί πιστοί προσήλθαν στην ιστορική Μονή της πολιούχου της Σκιάθου ,Παναγίας Εικονίστριας και με κατάνυξη εόρτασαν τον νεομάρτυρα των Αγιοπαρασκευούσιδων προσφύγων που κατά τον διωγμό του 1922 κατέφυγαν στη Σκιάθο, μεταξύ αυτών και συγγενείς του Αγίου.

Τα τραγικά γεγονότα του 1922 για τον ελληνισμό της Ιωνίας προσέφεραν στην εκκλησία ένα ακόμα νέφος αγίων νεομαρτύρων τους οποίους αγιοτατέταξε το 1992 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.