Η πρώτη προσέγγιση για την εξουδετέρωσή της νάρκης, από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο,  εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί από κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού. Δύο δύτες μετά από ώρα εντόπισαν το ακριβές σημείο που βρίσκεται και σε τι κατάσταση είναι.

Η συγκεκριμένη νάρκη είναι από τις μεγαλύτερες σε όγκο και δύναμη καταστροφής που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον πόλεμο και είναι γερμανικής προέλευσης. Για να προχωρήσει η εξουδετέρωσή της, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για την γύρω περιοχή, οπότε θα ανασυρθεί από το σημείο που βρίσκεται με ειδικά μπαλόνια και θα μεταφερθεί σε σημείο της θάλασσας που θα κριθεί ασφαλές, για την ανατίναξή της.

Παρών στην πρώτη επιχείρηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Βαφίνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γλώσσας, Αγάλος Φωτόπουλος, Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκοπέλου, Πλωτάρχης Γιώργος Γκάρας. Στις φωτογραφίες & βίντεο που ακολουθούν, δείτε την προσπάθεια αναζήτησης της νάρκης, την νάρκη… η οποία τελικά εντοπίστηκε ακριβώς πίσω από το Λιμεναρχείο Λουτρακίου και την δήλωση του Διοικητή Γιώργου Γκάρα.

Η νάρκη

ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ : ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ