Νοσηλεύονταν από τις 24 Μαρτίου στη ΜΕΘ του «Σωτηρία»

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό από το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή που έχασε τη μάχη για τη ζωή στα 72 του χρόνια χτυπημένος από κορονοϊό. Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν 72 ετών και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» από τις 24 Μαρτίου. Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως το 2011 και από το 2011 μέχρι πρότινος ήταν γενικός γραμματέας.

Υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό ως παράγοντας αφήνοντας παρακαταθήκη μεγάλο έργο στον ΣΕΓΑΣ. Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενώ από το 2011 μέχρι και στην τελευταία διοίκηση ήταν Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ. Παρότι δεν είχε δικαίωμα να κατέβει στις πρόσφατες εκλογές καθώς ξεπέρασε το ηλικιακό όριο του νέου αθλητικού νόμου, εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ έζησε ημέρες δόξας με αγωνιστικές επιτυχίες και μεγάλες διοικητικές προκλήσεις. Είχε άριστη σχέση με τον πρώην πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο με τον οποίο έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από την εκτόξευση της δημοφιλίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.