Σημαντικά αποτελέσματα φαίνεται ότι έφερε στις αποσκευές του στην Αλόννησο ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς έλαβε το πράσινο φως για χρηματοδότηση πάνω από 10εκ. ευρώ για το νέο λιμάνι στη θέση Σπαρτίνες, ενώ δρομολογείται και η ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής προϋπολογισμού 1εκ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ώστε να ενημερώσει για το αποτέλεσμα των συναντήσεων ο κ. Βαφίνης, αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον κ. Μητσοτάκη ήταν παραγωγικά και με συγκεκριμένες προοπτικές.
Ειδικότερα, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 20/5, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ Πρωθυπουργού και έγινε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των οκτώ Δημάρχων του Ν. Μαγνησίας. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου εκεί έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης πλοίου για τη σύνδεση Αλοννήσου και Σκοπέλου με το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Το δεύτερο θέμα ήταν η επιτάχυνση εργασιών για την αξιοποίηση των υπόλοιπων ναυαγίων στο Θαλάσσιο Πάρκο, ώστε να δημιουργηθεί το πρώτο υποβρύχιο πάρκο ναυαγίων στον κόσμο. Το τρίτο θέμα της τοποθέτησης του δημάρχου αφορούσε τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής στη θέση Καστανιά του Δήμου Αλοννήσου. Επιπλέον, τέθηκαν θέματα όπως ενδεικτικά η χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου εμποροεπιβατικού λιμένα στη θέση Σπαρτίνες, καθώς και η αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας και η πλήρη στελέχωση του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνάντησης αναφέρθηκε ονομαστικά σε μεγάλος μέρος από τα θέματα που έθεσε ο κ. Βαφίνης.

Στις 15 Ιουνίου, ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση που συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλοννήσου και που πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους της χώρας. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε αναφορά σε ένα εύρος αναγκών που εντοπίζεται στο σύνολο των Δήμων που συμμετείχαν και για τις οποίες συντάχθηκε υπέρ της άμεσης δρομολόγησης λύσεων ο κ. Βαφίνης.

Στη δεύτερη συνάντηση τέθηκαν από τον κ. Βαφίνη τρία εμβληματικά έργα για το νησί που αφορούν τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου λιμένα, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση και λειτουργία των υπόλοιπων ναυαγίων αλλά και την κατασκευή αεροδρομίου στην Αλόννησο, ενός έργου που είχε ξεκινήσει προ δεκαετιών μαζί με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Στο κλείσιμο της συνάντησης, τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσαν στον Δήμαρχο την χρηματοδότηση του νέου λιμένα στη θέση Σπαρτίνες με ποσό ύψους 10.800.000€!
Εξίσου σημαντικό ενδιαφέρον είχαν και οι ολιγόλεπτες παράλληλες κατ’ιδίαν επαφές του Δημάρχου με τους κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, κ. Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Στέλιο Πέτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μανώλη Γραφάκο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων και τέλος με τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που μάλιστα ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τη δρομολόγηση της ολοκλήρωσης της λιμνοδεξαμενής με προϋπολογισμό ύψους 1.000.000€.

«Στις δύο αυτές εξαιρετικές πρωτοβουλίες που όμοιες του δεν έχουμε ξαναδεί από Πρωθυπουργό της Ελλάδας, μας δόθηκε η δυνατότητα να «ξετυλίξουμε» την ατζέντα των θεμάτων μας απευθείας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μας τιμά που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε σε κατ’ιδίαν επαφή το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Δήμος. Είναι σημαντικό άλλωστε πως επειδή ακριβώς έχουμε θέσει ψηλά ως Δήμος τον πήχη των στόχων και απαιτήσεων μας, βλέπουμε με χαρά πως μεγαλόπνοα έργα, όπως το νέο λιμάνι και η λιμνοδεξαμενή, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης για να αλλάξουν ριζικά το αναπτυξιακό τοπίο στην Αλόννησο. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις επίμονες προσπάθειες ετών που καταβάλλουν ο Δήμος, οι Δημότες και οι επαγγελματίες του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Βαφίνης μετά τη συμμετοχή του στις δύο σημαντικές συναντήσεις.