Για το ακανθώδες ζήτημα, που ταλαιπωρεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τους πυροσβέστες του Βόλου, συναντήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Τουρνά. Πρόκειται  για το θέμα της ανέγερσης νέου μεγάρου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου σε οικόπεδο, που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου. Ο Υφυπουργός, ο οποίος είχε, ήδη,  ενημερωθεί, σχετικά, από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων του, επανέλαβε  στην κ. Μακρή ότι η βούληση της πολιτικής ηγεσίας αλλά και του ιδίου καθώς και η ξεκάθαρη δέσμευσή του είναι να ανεγερθεί νέο κτίριο, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, ο κ. Τουρνάς ενημέρωσε, αναλυτικά,  την κ. Μακρή για το χρονοδιάγραμμα της εκπόνησης του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», την μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ για την  αναβάθμιση των δομών και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας και η οποία αφορά σε μια επιχειρησιακή κάθετη δομή σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με λειτουργικές και οργανωτικές υποστηρικτικές οριζόντιες δομές που λειτουργούν ως ομπρέλα στο μηχανισμό. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει, την δημιουργία 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) μέσω ΣΔΙΤ – η οποία είναι σε εξέλιξη – αλλά και  την κατασκευή 64 Τοπικών  Κέντρων Επιχειρήσεων (ΤΟ.ΚΕ.Π.Π.), επίσης, μέσω ΣΔΙΤ. Χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι ο φάκελος του κτιρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βόλου θα είναι ο πρώτος, που θα κατατεθεί στην διϋπουργική επιτροπή για να ανάψει, με την απόφασή της, το «πράσινο φως» της ανέγερσης και αυτό θα γίνει σύντομα.

Τέλος, η κ. Μακρή ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την θετική στάση της ΕΤΑΔ Α.Ε.  για την, σύμφωνα με το καταστατικό της, παραχώρηση του κτιρίου  της ΑΝΕΜ ώστε να στεγαστούν, εκεί,  οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βόλου μέχρις ότου  ολοκληρωθεί η ανέγερση  της νέας κτιριακής υποδομής, όπως παραπάνω περιγράφεται. Για την μεταστέγαση αυτή είχε, ήδη, δοθεί η έγκριση από την ηγεσία της πολιτικής προστασίας και αναμένεται η οριστικοποίηση των λεπτομερειών για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Τουρνά για την εξαιρετικά αναλυτική ενημέρωσή του αλλά και για την προθυμία του να μεριμνήσει για την ταχύτατη επίλυση του κτιριακού ζητήματος, όπως, επίσης και για την ιδιαίτερη ευαισθησία, που δείχνει στον Ν. Μαγνησίας. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για την ταχύτατη εκκίνηση ανέγερσης του νέου κτιρίου,  όπως διαφαίνεται από το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών, που παρουσίασε ο κ. Τουρνάς,  ενός κτιρίου σύγχρονου και λειτουργικού.