Χθες το ΕΚΑΒ Βόλου, παρέλαβε τα τρία νέα οχήματα κι όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κων. Σταμνάς «Παραλάβαμε σήμερα τρία νέα ασθενοφόρα με καινούργιο εξοπλισμό, που θα συμβάλει στις ανάγκες της περιοχής μας, για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Είναι σημαντική μέρα γιατί ανανεώνεται ο στόλος μας κι έχουμε συνολικά 12 ασθενοφόρα, τα επτά από τα οποία είναι πιο καινούργια. Τα ασθενοφόρα αυτά θα συμβάλλουν στη βέλτιστη προνοσοκομειακή φροντίδα του ασθενούς».
Τα νέα ασθενοφόρα είναι μάρκας NISSAN. Το πιο παλιό ασθενοφόρο είναι μοντέλο του 1998, που είναι προς απόσυρση. Ο κ. Σταμνάς πρόσθεσε ότι έπεται και νέος διαγωνισμός, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με 12 ασθενοφόρα, τρεις κινητές μονάδες και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, κυρίως για την υποστήριξη των τομέων του ΕΚΑΒ που έχουν περισσότερες ανάγκες, όπως Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Επίσης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό, που ενέταξε την αγορά ασθενοφόρων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, τους διασώστες – πληρώματα των ασθενοφόρων των παραστημάτων Θεσσαλίας, το τηλεφωνικό κέντρο και τα Σωματεία, με τους οποίους όπως είπε «υπάρχει άριστη συνεργασία και έχουν επωμιστεί όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις σ’ αυτό τον καιρό που ζούμε». Χαρακτήρισε επαρκή τον στόλο των ασθενοφόρων στον τομέα ΕΚΑΒ Βόλου, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ακόμη 10-12 άτομα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει προκήρυξη για πρόσληψη 450 ατόμων για το Ν. Αττικής και τα νησιά, που αν γίνουν, πιθανόν με μετακινήσεις, να καλυφθούν κάποια κενά.
Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παν. Γάλλος, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός όπως είπε ότι «αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου του Σωματείου του ΕΚΑΒ Μαγνησίας, παραδόθηκαν τρία αυτοκίνητα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, τα οποία μπαίνουν απευθείας στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα ασθενοφόρα θα είναι νέα όπλα στην φαρέτρα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, είναι πλήρως εξοπλισμένα για καλύτερη προνοσοκομειακή φροντίδα στην πόλη μας και καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών».