Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τουρισμός: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός – Εγκαινιάζονται τα 14 αεροδρόμια

Τουρισμός: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός – Εγκαινιάζονται τα 14 αεροδρόμια

28
Êßíçóç óôïí ÄéåèíÞ ÁåñïëéìÝíá Áèçíþí "ÅëåõèÝñéïò ÂåíéæÝëïò" ôçí ÐÝìðôç 4 Éïõíßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Η προσέλκυση τουριστών, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, το δεύτερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός είναι το βασικό μέσο για την ανάταση της οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από τις νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες. Θα τονίσει με έμφαση ότι είναι μια ασφαλής χώρα, που τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έρχεται και το ψηφιακό πιστοποιητικό

Από τις αρχές Ιουνίου θα διατίθεται και το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στους πολίτες της που έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου.

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι χώρες-μέλη της ΕΕ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι επιτυχημένο ήταν και το τεστ από την πλευρά της Ελλάδας όσον αφορά στον κωδικό QR.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει και το «διαβατήριο» της ελευθερίας μας, καθώς θα μας ανοίξει τις πόρτες για ταξίδια, ψυχαγωγία, μετακινήσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες, οι οποίες – προς το παρόν – δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Ο εμβολιασμός στα νησιά

Βασικός άξονας στην στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνησης είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς την επιχείρηση «εμβολιασμοί των νησιών».

Κάτοικοι, διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι εκεί, ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

error: Content is protected !!