Με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε χθες ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης και συζήτησαν θέματα, που αφορούν στον τομέα της υγείας, αλλά και ζητήματα του Νοσοκομείου Βόλου.

Αρχικά, ο κ. Λιούπης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της προκήρυξης των 700 μόνιμων θέσεων ιατρών, αλλά και της επαναπροκήρυξης των άγονων θέσεων, ιδίως στα νησιά των Β. Σποράδων, με τον Υπουργό να τονίζει ότι για τις 700 θέσεις η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Μάιο και θα ακολουθήσει ξεχωριστή προκήρυξη για τις άγονες θέσεις. Στο σημείο αυτό κ. Πλεύρης ανέφερε πως οι μακροχρόνια άγονες θέσεις των νησιών θα προκηρυχθούν σε βαθμό Επιμελητή Α’ ή Διευθυντή, ως κίνητρο για την πλήρωσή τους.

Ο κ. Λιούπης έθεσε ακόμα στον Υπουργό ζητήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως η έγκριση του Οργανισμού, η έγκριση απόσπασης αναισθησιολόγου από τον Πύργο και η έγκριση απόσπασης επεμβατικού καρδιολόγου από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμει στο Αιμοδυναμικό Τμήμα, πραγματοποιώντας στεφανιογραφίες. Ο Υπουργός προχώρησε την ίδια στιγμή στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγκριθεί η απόσπαση του επεμβατικού καρδιολόγου, επικοινωνώντας με τον αρμόδιο Διοικητή της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας και με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ για την απόσπαση της αναισθησιολόγου.

Σε ότι αφορά στον τροποποιημένο Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου που έχει κατατεθεί, από τον οποίο δεν προκύπτει κόστος για το δημόσιο, εκλήθη από τον Υπουργό ο αρμόδιος Γεν. Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλος, για να προχωρήσει τη διαδικασία  έγκρισής του.

Ο Βουλευτής αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό  για το επικείμενο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ  και τον ευχαρίστησε για την συνεχή και συστηματική τους συνεργασία.