Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να κάνετε ένα οικογενειακό ταξίδι για 2-3 μέρες. Ίσως θέλετε να επανασυνδεθείτε με τα παιδιά σας, να δημιουργήσετε αναμνήσεις ζωής ή απλώς να διασκεδάσετε λίγο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας, τα οφέλη ενός σύντομου ταξιδιού με τα παιδιά σας είναι ατελείωτα.

Αν σχεδιάζετε να κάνετε μια μικρή απόδραση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε. Ακολουθεί μια λίστα με 3 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές!

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε οποιοδήποτε είδος ταξιδιού είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι όλα τα μέλη μπορούν να διασκεδάσουν στις διακοπές χωρίς να ανησυχούν για οτιδήποτε άλλο!

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων σας βοηθά επίσης να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε. Μπορείτε να ελέγξετε την πρόγνωση του καιρού, τα σχολικά ημερολόγια και τις τιμές των αεροπορικών εταιρειών για να εξοικονομήσετε χρήματα και να βεβαιωθείτε ότι όλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν το ταξίδι χωρίς να αγχώνονται από τις σχολικές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις.

  1. Συσκευάστε ελαφριά πράγματα

Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα αν πρόκειται να πάτε οικογενειακές διακοπές. Πακετάρετε μόνο για εσάς και τα παιδιά – ή ίσως και λιγότερο από αυτό! Πιθανότατα θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας έξω ούτως ή άλλως, οπότε πραγματικά δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτα άλλο εκτός από ρούχα, ένα αντηλιακό, μπουκάλια με νερό (αν δεν τα έχουν ήδη). Αν πρόκειται για διανυκτέρευση – φέρτε και μερικά σνακ! Αξιοποιήστε τις παιδικές βαλίτσες https://www.samsonite.gr/el-gr/disney-paidi μόνο για τα ρούχα των παιδιών και τις μεγαλύτερες για τα παιχνίδια ή αξεσουάρ τους.

  1. Μην ξεχνάτε τις επιλογές ψυχαγωγίας

Με όλη την τεχνολογία που είναι πλέον διαθέσιμη, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι ζούμε σε μια όλο και πιο συνδεδεμένη κοινωνία, επειδή όμως οι συσκευές αυτές είναι εύθραυστες καλύτερα να μην τις έχετε στις βαλίτσες σας αλλά να προμηθευτείτε ειδικά σακίδια πλάτης laptop https://www.samsonite.gr/el-gr/sakidia-plaths-sakidia-plaths-laptop για να μπορείτε να έχετε παντού και πάντα μαζί σας τις αγαπημένες σας συσκευές.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι αν τα παιδία έχουν κάποια συμμετοχή στη διαδικασία σχεδιασμού, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να ικανοποιήσετε τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους στο ταξίδι. Το να ζητάτε τη γνώμη τους μπορεί επίσης να τους κάνει να νιώσουν ότι επενδύουν περισσότερο στο ταξίδι και θα τους βοηθήσει να ενθουσιαστούν και αυτοί για αυτό!