Επιταχύνει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των μαρινών που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το ΤΑΙΠΕΔ, με αυτή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη να βγαίνει σε διαγωνισμό παραχώρησης τους αμέσως επόμενους μήνες
Η μαρίνα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει πρόσθετο ενδιαφέρον λόγω της απουσίας σύγχρονου λιμανιού σκαφών αναψυχής σε μια περιφέρεια με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον εξαιτίας και της Χαλκιδικής. Η μαρίνα της Καλαμαριάς (Αρετσού) βρίσκεται στο νότιο μέτωπο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς στην περιοχή Μικρό Εμβολο και σε απόσταση περίπου 7 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα η μαρίνα διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30 μ. μήκος. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας είναι 77,8 στρέμματα.
Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει προς παραχώρηση και τις μαρίνες Ιτέας, Σκιάθου, Ρόδου καθώς και Ημερολιάς και Λευκίμμης στην Κέρκυρα.
Στην αγορά των μαρινών σημαντικό επιχειρηματικό αποτύπωμα έχουν πλέον η θυγατρική της Lamda Development, Lamda Marinas Investment και η D-Marinas Hellas, συμφερόντων της CVC Capital. Παράλληλα, όμως, σημαντικές θέσεις έχουν χτίσει και η «Ακτωρ Παραχωρήσεις» με τη REDS, αμφότερες συμφερόντων του ομίλου Ελλάκτωρ, που έχουν αναλάβει την παραχώρηση της μεγαλύτερης μαρίνας της χώρας, αυτή στον Αλιμο, αλλά και η Αβαξ, που ελέγχει τη μαρίνα Αθηνών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπως και τη μαρίνα Βουλιαγμένης, που ανήκει στον Αστέρα.
Υπενθυμίζεται πως η Lamda Marinas κέρδισε προ μερικών εβδομάδων το δικαίωμα για 40 έτη κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, με οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβάλει κατά την 40ετή περίοδο, το οποίο εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. Την ίδια ώρα, η D-Marin διαχειρίζεται τρεις μαρίνες στην Ελλάδα –της Ζέας, της Λευκάδας και των Γουβιών Κέρκυρας– με συνολική δυναμικότητα 2.510 θέσεων ελλιμενισμού.