Το εξαιρετικό βιβλίο του συνεργάτη μας Γιώργου Σανιδά ”Το παιδί της βασίλισσας” διανύει αισίως την τρίτη έκδοσή του από το 2014 που πρωτοκυκλοφόρησε.

Αναφέρεται σε τραγικά γεγονότα του εμφυλίου και στον εγκλεισμό- διαβίωση ενός παιδιού σε παιδούπολη της Θεσσαλονίκης. Μίας από τις 53 “παιδουπόλεις” που λειτούργησαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της βασίλισσας Φρειδερίκης και υπό την εποπτεία της “Πρόνειας Βορείων Επαρχιών της Ελλάδος” στα σκοτεινά μετακατοχικά χρόνια.

Με τίτλο εμπνευσμένο απ’τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του ήρωα, το βιβλίο περιγράφει τη νοσταλγία του χωριού και της μητρικής αγκαλιάς, την προπαγάνδα που δημιουργούσε σύγχυση στα παιδικά μυαλά, τους αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας αλλά και τα παιδικά όνειρα που έκανε ο ήρωας εκείνα τα ολόμαυρα χρόνια.

Συνεχίζει με τα εφηβικά χρόνια του ήρωα, με την αποφοίτηση του απ’το τμήμα Ηλεκτρολόγων της Βαλειάνειου Επαγγελματικής Σχολής Κεφαλλονιάς και με την απόκτηση του διπλώματος του ηλεκτρολόγου στην ηλικία των 18 ετών, ενώ φτάνει μέχρι και τα 30 του χρόνια, όταν μετά από πολλές περιπέτειες και μετά την επαγγελματική του καταξίωση, ο ήρωάς του πραγματοποιεί τα όνειρά του και αφοσιώνεται στη συλλογική δράση διδάσκοντας τελικά πως η δίψα για ζωή υπερνικά πολλές φορές και τα πιο δύσκολα εμπόδια….

Ο ”ήρωας” του βιβλίου είναι ο Γιώργος Ζούτσος που συνεχίζει ακμαιότατος να ζει στη συμπρωτεύουσα κάνοντας νέα όνειρα για τα παιδιά και τα εγγόνια του…