Το λογότυπο του Αλ. Παπαδιαμάντη υιοθετεί ο Δήμος Σκοπέλου

Το λογότυπο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα υιοθετήσει ο Δήμος Σκοπέλου, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασιστεί σε θέμα που θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λογότυπο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι πλέον “ελεύθερο” προς  χρησιμοποίηση του αφού ο Δήμος Σκιάθου το έχει αφαιρέσει και δεν το χρησιμοποιεί εντός και εκτός της χώρας.

Ο Δήμος Σκοπέλου με πρότασή του στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος γνωστοποιεί την ανωτέρω πρόταση και την θέληση αλλαγής του λογοτύπου του από αυτό της Παναγίτσας του Πύργου.

Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ – ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Ο Παπαδιαμάντης βρέθηκε στη Σκόπελο σε ηλικία 12-13 ετών, ως μαθητής του ελληνικού σχολείου, διότι η Σκόπελος ως πρωτεύουσα της επαρχίας είχε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δεν είχαν τα υπόλοιπα νησιά). Έτσι ο Παπαδιαμάντης έφτασε σε αυτό το νησί και φιλοξενήθηκε από την οικογένεια Νιρβάνα, πολύ πιθανών και στο σπίτι που βρίσκεται σήμερα το Μουσείο Ιστορίας Σκοπέλου, καθώς για μια χρονιά ήταν μαθητής στο νησί. Μετά συνέχισε τις σπουδές του στη Χαλκίδα και αργότερα, στην Αθήνα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Δήμο Σκιάθου.

Π.Α