ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Κουκλοθέατρο Κρήτης και συνεχίζουμε!

 

                Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του Κουκλοθεάτρου Κρήτης, θα περιοδεύσουμε και φέτος στις Β. Σποράδες  από την Δευτέρα 6 Μαρτίου έως και Πέμπτη 9 Μαρτίου!

Συγκεκριμένα:

ΑΛΛΟΝΝΗΣΟΣ: Δευτέρα 6 Μαρτίου & Τρίτη  7 Μαρτίου στις 17:30 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου!  Με το έργο «Η Συνωμοσία της Κατσίκας» !

Με δύο  παραστάσεις  στο αμφιθέατρο του δημοτικού  σχολείου Αλοννήσου. Οι δύο παραστάσεις είναι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αλοννήσου και σε συνεργασία με τον σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού  σχολείου.

Η πρώτη παράσταση θα είναι για τα παιδιά του παιδικού  σταθμού και του νηπιαγωγείου την Δευτέρα στις 17:30μμ. Ενώ την Τρίτη το πρωί 7 Μαρτίου  θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παράσταση για  τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Σκόπελος στη Γλώσσα: Τρίτη 7 Μαρτίου στις 18:00 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου! Είσοδος 5€ Με το έργο «Η Συνωμοσία της Κατσίκας»
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γλώσσας!

Σκιάθος: Τετάρτη στις 19:00 Αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου. Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»  Είσοδος 5€  Με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας»!

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Στις πρωινές παραστάσεις ημέρα Πέμπτη 9/3 για τα σχολεία στη Σκιάθο, θα παρουσιαστεί διαφορετικό έργο με τίτλο Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ!”

Ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 8/3 “Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ” για το κοινό!»

Θα πραγματοποιηθούν και πρωινές παραστάσεις στα σχολεία σε όλα τα νησιά!!

Λίγα λόγια για το έργο «Ο Ψαροτρομάρας»

 Συναγερμός στην Ψαροχώρα!

Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια των ψαριών στον βυθό της Ψαροχώρας. Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους, ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τους κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα!

Ένα έργο  γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία ’80. Πρόκειται για διαχρονικό παιδικό έργο, βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης , της συνεργασίας και της οικολογίας. Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία και αντιδρούν.  Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του!

Διάρκεια: 60 λεπτά. Ιδανικό για παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο «Η Συνωμοσία της Κατσίκας»

 

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία του έργου “Ο Ψαροτρομάρας”, έρχεται η νέα παραγωγή “Η Συνωμοσία της Κατσίκας”! Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου και μεγάλες κατασκευές!

Ο Θωμάς και η Μαρίκα-Κατσίκα, δύο αχώριστοι φίλοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να ζουν όπου υπάρχει η Άνοιξη..!

Ο μοναδικός λόγος; Οι ζουμερές φράουλες και το τρυφερό χορτάρι!
Έτσι, τους βγάζει ο δρόμος στην άγνωστη χώρα της Παρδαλομυγίας! Εκεί γίνονται οι μοναδικοί μάρτυρες μιας απίστευτης σκευωρίας.

Δύο στρατιώτες ετοιμάζουν μια μεγάλη επίθεση για να κατακτήσουν το παλάτι και να ρίξουν τον Βασιλιά της Παρδαλομυγίας.|

Οι δύο φίλοι, θα έφευγαν σίγουρα από αυτήν την επικίνδυνη χώρα, αν στον δρόμο του Θωμά δεν βρισκόταν η πανέμορφη Πριγκίπισσα. Ο Έρωτας είναι κεραυνοβόλος..!

Θα καταφέρει ο Θωμάς να την παντρευτεί; Πρέπει όμως να νικήσει τον Βασιλιά σε μια παρτίδα σκάκι!

Αλλιώς, θα χάσει τη ζωή του. Θα καταφέρουν να αποτρέψουν την επίθεση των στρατιωτών; Και κάτι ακόμα, τι ρόλο παίζουν οι μύγες σε μία χώρα γεμάτη από δαύτες;

Την λύση θα την δώσει η Μαρίκα-Κατσίκα με το πολυμήχανο σχέδιο μιας τέλειας.. Συνωμοσίας!

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας:  https://www.kouklotheatro.gr , στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kouklotheatrokritis , στο instagram: https://www.instagram.com/kouklotheatro_kritis , ενώ αποσπάσματα από τις παραστάσεις μας υπάρχουν στο κανάλι μας στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCno0qZ1lnur_zlkVZJ7EARw