Την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουνίου ξεκινά στον Βόλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Jet Ski, “Akropolis Jet Raid 2022”, με τη συμμετοχή αθλητών από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Χιλή, Γουαδελούπη και Ελλάδα.

Στη διοργάνωση έχουν προκριθεί και συμμετέχουν 50 πιλότοι και θα χρησιμοποιηθούν 42 εντυπωσιακά σκάφη που φθάνουν στην Ελλάδα από τις συμμετέχουσες χώρες. Η υποδοχή των οδηγών στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στις 7.30 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου που θα αποτελεί τη βασική αφετηρία των αγώνων.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Ιουνίου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δεξιοτεχνία και τις εντυπωσιακές φιγούρες των συμμετεχόντων από το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες διαδρομές, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 17.00 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσουν αγώνες εντός του Παγασητικού και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της Σκιάθου. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου τα πληρώματα επιστρέφουν στον Βόλου και την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου θα διεξάγονται συνεχείς αγώνες στην περιοχή της παραλίας της πόλης. Το Σάββατο 11 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18.30 το βράδυ με την απονομή των επάθλων των νικητών και των αναμνηστικών διπλωμάτων των αθλητών στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας.

Η ιδιαιτερότητα του Acropolis Jet Raid αφορά τη διεξαγωγή του βασικού κορμού των αγώνων σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας, όπου απαιτείται φυσική αντοχή και δεξιοτεχνία από τους αναβάτες και υψηλή ποιότητα σκαφών. Βασικό απαιτούμενο για τη νίκη δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αναψυχή και η αντοχή, η φιλοσοφία του αθλήματος αφορά στην προσπάθεια και στον τερματισμό καθώς πολλοί από τους αθλητές αδυνατούν να φτάσουν στο τέρμα λόγω σωματικής εξάντλησης ή μηχανικών βλαβών.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες διοργανώνονται για 3η φορά στον Βόλο (προηγήθηκαν αντίστοιχα πρωταθλήματα των ετών 2016 και 2017 στην περιοχή των Αλυκών), ενώ πρόθεση των διοργανωτών αποτελεί η μόνιμη διεξαγωγή ετήσιο παγκόσμιου πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή με τις ανεπανάληπτες θαλάσσιες αγωνιστικές πίστες.

Το πρωτάθλημα υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τις εγκαταστάσεις του παραχωρεί ευγενικά ο ΟΕΑ ΝΑΒ και εξοπλισμό της διαθέτει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.