Δε μπορώ να αποκλείσω τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά και τις Βαλεαρίδες φέτος, δήλωσε ο Επίτροπος Τουρισμού της Γερμανικής κυβέρνησης, Thomas Bareiß, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deg Tagesspiegel.

O κ. Bareiß δήλωσε ότι τα μακρινά ταξίδια θα ακυρωθούν αυτό το καλοκαίρι για τους Γερμανούς, όμως αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των διακοπών. Εάν η διασπορά του κορωνοϊού συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, είπε, οι καλοκαιρινές διακοπές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στη Γερμανία και στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες όπου ο αριθμός των κρουσμάτων εξελίσσεται ευνοϊκά.

Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις κυνβερνήσεις χωρών, δήλωσε και διευκρίνισε ότι αυτές αφορούν κυρίως γειτονικές χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Ολλανδία, προορισμοί που ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, δε μπορώ να ξεγράψω ακόμα και άλλους προορισμούς στην Ευρώπη, όπως τα ελληνικά νησιά ή οι Βαλεαρίδες.

Εάν δεν υπάρξουν πολλά νέα κρούσματα στις περιοχές αυτές και το σύστημα υγείας λειτουργεί, θα μπορούσαμε να έχουμε μια προοπτική για καλοκαιρινές διακοπές εκεί, διευκρίνισε

Επισήμανε δε ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σχετικά με τα πρότυπα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.