Θοδωρής Τζούμας: Αφοσίωση της Σκιάθου στην ήπια τουριστική ανάπτυξη

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Τζούμας, σε συνέντευξη στο Travel DailyNews Greece & Cyprus, αποκαλύπτει την οργάνωση περιπατητικών διαδρομών που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του νησιού. Επίσης, αναφέρεται σε εκθέσεις πολιτισμού, τον επανασχεδιασμό ταυτότητας του νησιού, και τις επιτυχημένες συνεργασίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την Transavia, εστιάζοντας σε γαλλική και ισπανική αγορά.

Η Σκιάθος, για τρίτη συνεχή χρονιά, βραβεύθηκε ως Bike Friendly Destination, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως προορισμός για λάτρεις του ποδηλατικού τουρισμού. Με αυτή την αφορμή, ο Δήμαρχος της Σκιάθου, κ. Θεόδωρος Τζούμας, μίλησε στο TravelDailyNews Greece & Cyprus όπου αναφέρθηκε στην καταγραφή και οργάνωση 15 περιπατητικών διαδρομών οι οποίες καλύπτουν 100 χιλιόμετρα μονοπατιών, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά του νησιού. Στόχος του Δήμου είναι να συνδυάσει τον περιπατητικό με τον ποδηλατικό τουρισμό, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στη φύση και τον πολιτισμό του νησιού.

Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε επίσης στις εκθέσεις πολιτισμού και τεχνών που διοργανώνει στο νησί αλλά και στον επανασχεδιασμό της ταυτότητας του νησιού σε συνεργασία με την Θεοδώρα Μάντζαρη.

Τέλος, ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου για τη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Εξήρε την επιτυχία της συνεργασίας με την Transavia ενώ υπογράμμισε τη στρατηγική ανάπτυξης της γαλλικής και ισπανικής αγοράς, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τις ήδη καθιερωμένες αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας.