Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας

Ως «απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Σκιάθο ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου που παραμένει χωρίς ρεύμα από χθες στις δύο το μεσημέρι. Τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες, που θα αποδοθούν, όταν λήξει η κακοκαιρία, ενώ ανέφερε, ότι ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Από χθες στις δύο το μεσημέρι δεν έχουμε ρεύμα. Πολικό ψύχος, χιονίζει, έχουμε μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, αλλά στο Λαύκο, που έγινε η ζημιά από την πτώση δένδρων, μας άφησε χωρίς ρεύμα. Έπρεπε να είχε προνοήσει η ΔΕΔΗΕΕ για να μην συμβεί αυτό. Επιχειρούν με ζήλο τώρα αλλά δεν φθάνει. Είμαστε 3000 άτομα στο νησί και έχουμε παγώσει. Άλλοι χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και άλλοι ασθενούν με covid19 στα σπίτια τους. Αυτό δεν θα περάσει έτσι με τη ΔΕΔΗΕΕ. Όλοι περίμεναν την κακοκαιρία και είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Στις δύο σήμερα τα ξημερώματα στείλαμε επιστολή να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Επιπλέον ανέφερε, ότι κανονικά γίνονται οι έξι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας του νησιού με το δήμο να έχει αναλάβει τη μεταφορά των πολιτών στο Κέντρο Υγείας