Μια ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα δράση γνώσης και συμπερίληψης.

Πολλές ήταν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου. Ανάμεσά τους, ξεχώρισε η «Ανάγνωση παραμυθιών για παιδιά έως 13 ετών από Drag Queens».

Συγκεκριμένα, δυο Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά, κατά τη διάρκεια της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου “Thessaloniki Pride, στο χώρο της ActionAid Hellas Youth, στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media, εμφανίζονται τα παιδιά να ακούνε παραμύθια από δύο τις δυο Drag Queens, που κάθονται μπροστά από την πολύχρωμη σημαία της LGBTQIA+ κοινότητας. Στην ίδια ανάρτηση υπήρχε ο σχολιασμός: «Ένα παραμυθάκι ακόμα, κυρία…» και hashtags #ThessPride2022, #drag και #τα_παιδιά_είναι_το_μέλλον

Η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow Families» διοργανώνει δράσεις που αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και ομόφυλες οικογένειες με παιδιά και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει σε θέματα διαφορετικότητας τους ανήλικους, ακόμη και από τη νηπιακή ηλικία.

Μεταξύ άλλων η διδασκαλία -παιδιών και εκπαιδευτικών- περιλαμβάνει την εκμάθηση και την εισαγωγή στην ορολογία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

πηγή:propaganda.gr