Οι καρδιακές παθήσεις είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους θανάτου για άτομα όλων των ηλικιών. Οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να προκληθούν από κακή διατροφή, έλλειψη επαρκούς άσκησης, από το κάπνισμα ή την ενασχόληση με άλλες επιβλαβείς δραστηριότητες. και προκαλείται επίσης από το άγχος. Εάν θέλετε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο υγιείς, θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ άγχους κάθε λίγα χρόνια. Οι καρδιακές παθήσεις αποκαλούνται συχνά ο σιωπηλός δολοφόνος επειδή οι άνθρωποι το έχουν και δεν το γνωρίζουν καν. Μόνο όταν ξεφύγουν από καρδιακή προσβολή γίνεται γνωστή η καρδιακή νόσος. Γι’ αυτό θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό σας αμέσως.

Υπάρχουν συνήθως δύο τύποι τεστ αντοχής. Υπάρχει το τέστ κοπώσεως και το γενικευμένο stress test. Το τεστ κοπώσεως είναι αυτό όπου ο γιατρός θα μελετήσει πώς χειρίζεται η καρδιά σας τη γενική άσκηση. Αυτό γίνεται συνήθως σε διάδρομο υπό την επίβλεψη του γιατρού. Ο άλλος τύπος stress test περιλαμβάνει τη μέτρηση της αρτηριακής σας πίεσης. το σφίξιμο των μυών σας καθώς και ένα γραπτό τεστ που μετράει πόσο αγχωμένοι είστε κατά τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Και τα δύο αυτά τεστ μπορούν να σας ενημερώσουν εάν διατρέχετε κίνδυνο για καρδιακή νόσο ή κάποια άλλη ασθένεια που σχετίζεται με το άγχος.

Stress Echo

Πρόκειται για μια νέα, σύγχρονη εξέταση κοπώσεως η οποία δίνει γρήγορα και με ασφάλεια αποτελέσματα τα οποία δείχνουν αν λειτουργεί καλα η καρδιά σας σε συνθήκες στρές και άγχους. Αυτό το είδος τεστ είναι απαραίτητο για όσους δεν ασκούνται πολύ και για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Συστήνεται επίσης και για πιο αποτελεσματικό έλεγχο της καρδιακής σας λειτουργίας και την πρόληψη στεφανιαίας νόσου. Είναι έξυπνο να κάνετε αυτό το τεστ από τον γιατρό σας κάθε φορά που νιώθετε ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά, καθώς δεν θέλετε να είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο ξαφνικό καρδιαγγειακό επεισόδιο.

Άλλα τεστ άγχους

Ζούμε σε στρεσογόνες στιγμές. Η οικονομία έχει πέσει, η ανεργία αυξάνεται και οι περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν ταχυδακτυλουργικά, κάνοντας δυο δουλειές, οικογένεια και σχολείο ή άλλες δραστηριότητες. Αυτό προκαλεί πολύ άγχος σε ένα άτομο. Ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει είτε χρησιμοποιώντας το παραπάνω τεστ είτε κάποιο άλλο τεστ άγχους για να διασφαλίσει ότι το σώμα σας χειρίζεται σωστά το στρες. Το να μην μπορείς να αντιμετωπίσεις το άγχος μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο σώμα σου. Αν λοιπόν νιώθετε άγχος και ανησυχείτε για την υγεία σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας ώστε να κάνετε ένα σωστό τεστ άγχους. Το οφείλετε στον εαυτό σας για να μπορέσετε να αποτρέψετε τις καρδιακές παθήσεις και να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Άρθρο από Πού και Πώς διενεργείται η εξέταση Στρες Έκο — stressecho.gr