Τέσσερις σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα το διήμερο από την Πέμπτη 20/01 μέχρι και Σάββατο 22/01.
1. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο συζητήθηκαν :
Οι ζημιές λόγω της κακοκαιρίας “Διομήδης” , της αγροτικής οδοποιίας όλου του νησιού , την καταστροφή τμημάτων της παραλίας του λουτρακιου ( Πετρινο και Καταρτζή) και της ζημιάς του παραλιακού δρόμου απο Εθνική τράπεζα μέχρι Ασκληπιείο όπου έχει υποσκαφεί από τη θάλασσα.
Από το Δήμο Σκοπέλου κατατέθηκε αίτημα άμεσης βοηθειας και τεχνικά δελτία έργων για την αποκατάσταση των ζημιών .
2) Στη συνάντηση με τον Γ.Γ Ενωσιακων Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδη συζητήθηκε σε πολύ θετικό κλιμα για το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε δυο τομείς.
α) Στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας οπου συμφωνήσαμε να προτείνουμε τούς δρόμους : Επαρχιακός – Αγία Μαρίνα , Επαρχιακός- Μουρτερό- Πάνορμος , Περιβολιού- Φάρος Γουρούνι , Άγιος Ρηγίνος- Καικάκι και μοναστήρια Προδρόμου και Ευαγγελισμού.
β) Στον τομέα των δικτύων άρδευσης και ταμιευτήρων νερού την επισκευή της Λιμνοδεξαμενης και την κατασκευή δικτύων άρδευσης.
3) Με τον Γ.Γ. Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη συζητηθηκαν μια σειρά θέματα και ο Δημαρχος Σκοπέλου είχε την δέσμευσή του για την επίλυσή τους .
α) Την επιχορήγηση του δήμου για έκτακτες ανάγκες.
β) Την ετήσια επιχορήγηση των μικρών νησιών και στα νησιά μέχρι 5000 κατοίκους .
γ) Την επιχορήγηση του δήμου για την προμήθεια μηχανημάτων .
δ) Την εξόφληση της οφειλής των 650.000 περιπου ευρώ προηγούμενων ετών της ΔΕΥΑΣ προς την ΔΕΔΔΗΕ και
ε) την πρόοδο των εγκρίσεων του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.
Σε αυτό το τελευταίο θα υπάρξει άμεση έγκριση της κτηριολογικής πρότασης προυπολογισμού 5.000.000 ευρώ για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου “ΟΡΦΕΑΣ”.
Και την κατασκευή του κτηρίου του διαδημοτικού ΕΠΑΛ.
Στην μεθεπόμενη δε συνεδρίαση της επιτροπής δηλαδή τον Μάρτιο θα υπάρχει και η έγκριση του έργου της αγροτικής οδοποιίας 2.124 .000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκόπελος Καλόγερος.
4) Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Πέτσα συζητηθηκαν για την χρηματοδότηση μιας πρότασης που μελετάμε για την ενεργειακή ελάφρυνση του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ έτσι ώστε όταν υλοποιηθεί να μην πληρώνουμε καθόλου στην ΔΕΔΔΗΕ η πολύ λίγα χρήματα.