Στα μέσα Οκτωβρίου ο αφερέγγυος ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας Alitalia θα σταματήσει τις πτήσεις του και θα αναλάβει η νέα αεροπορική εταιρεία Italia Trasporto Aereo (ITA). Γι αυτό το λόγο, η Alitalia θα σταματήσει την Τετάρτη την πώληση εισιτηρίων για ταξίδια από τις 15 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία στον ιστότοπό της.

Οι επιβάτες που έκαναν κράτηση μέσω της Alitalia έως τις 24 Αυγούστου 2021 και πρέπει να πετάξουν στις 15 Οκτωβρίου ή αργότερα μπορούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους δωρεάν, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία. Εναλλακτικά, είναι δυνατή η εκ νέου κράτηση πτήσεων της Alitalia, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 14 Οκτωβρίου 2021.

Ο νέος αερομεταφορέας ITA θα ξεκινήσει με στόλο περίπου 50 αεροσκαφών, που είναι σημαντικά μικρότερος από τον προκάτοχό του και θα έχει αρχικά περίπου 3.000 υπαλλήλους.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν είναι σε καμία περίπτωση σίγουρο αν όλα αυτά θα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με μια έκθεση στο Neue Zürcher Zeitung, η νέα αεροπορική εταιρεία, η οποία έλαβε πρόσφατα την άδεια πτήσης σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, διαθέτει μόνο δύο αεροπλάνα και δεν είναι δυνατή η κράτηση εισιτηρίων.