Επανερχόμαστε με το 2022 και συνεχίζουμε τις προβολές ταινιών, για τους φίλους του σινεμά. Επιλέξαμε για αύριο Σάββατο 15/1/2022 την ταινία “Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χεϊγουόρθ”, σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο “Rita Hayworth and Shawshank Redemption” και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Η ταινία έλαβε εξαιρετικές κριτικές και κέρδισε επτά υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ. Στις ενοικιάσεις βίντεο έγινε μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες του 1995. Στο IMDb η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση του Top 250 και θεωρείται μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Το 2015, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την ταινία στην συλλογή του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου σαν «πολιτισμικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική».

Πάρτε τον καφέ σας, το ποπ κορν σας και οπωσδήποτε τη μάσκα σας και… σας περιμένουμε!!!