Το βίντεο, με τίτλο “So long nerds”, το οποίο δημοσιεύτηκε στους 10 εκατομμύρια followers του, παρουσίασε τον πατέρα του 23χρονου να τον αποκαλεί «το πιο εκπληκτικό παιδί που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει κανείς».

Δείτε το βίντεο:

Ο εν λόγω YouTuber, έγινε εξαιρετικά γνωστός στις ΗΠΑ, ύσατερα από την ανάρτηση βίντεο, που απεικόνιζαν τον ίδιο, ενώ έπαιζε ένα συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι.

Πέρυσι, ο Technoblade αποκάλυψε στους θαυμαστές του ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα, που συντάχθηκε ώρες πριν από το θάνατό του και το διάβασε ο πατέρας του, ξεκινούσε με τον εξής τρόπο: «Γεια σε όλους, Technoblade εδώ. Αν το παρακολουθείτε αυτό. Είμαι νεκρός». Συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Άλεξ, αναπολώντας την εποχή που έκανε φάρσες στους θεατές προσπαθώντας να τους πείσει ότι το όνομά του ήταν Ντέιβ.

«Σας ευχαριστώ όλους που υποστηρίξατε την πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια», συνέχισε. «Αν είχα άλλες εκατό ζωές, νομίζω ότι θα επέλεγα να γίνομαι ξανά και ξανά ο Technoblade, καθώς αυτά ήταν τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου».

Ο διαδικτυακός αστέρας, ο οποίος κέρδισε το τουρνουά Minecraft και πλήθος θαυμαστών μιλούσε για τη ζωή του με χιουμοριστικό τρόπο ενώ έπαιζε το παιχνίδι, εξήγησε σε ένα βίντεο συγκέντρωσης χρημάτων, που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο, ότι είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και μια επέμβαση διάσωσης άκρων μετά από έναν επώδυνο όγκο στο δεξί του χέρι.

Ύστερα από τον θάνατό του, fans, followers και YouTubers ανήρτησαν τα συλλυπητήρια μηνύματά τους στο Διαδίκτυο, αποτίωτας φόρο τιμής στον Technoblade.

Πηγή: BBC